Annelere yarım milyar YTL'lik alışveriş yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Annelere yarım milyar YTLlik alışveriş yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 12:57

Anneler Gününde 'kartlı ödeme' sistemleriyle, 528 milyon 11 bin 219 YTL'lik alışveriş yapıldı.

Bu arada Şanlıurfa ve Kastamonu'daki kuyumcuların ciro toplamı, Ankara'yı geride bıraktı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Anneler Gününde yapılan harcamalara ilişkin kartlı ödeme sistemi verilerini açıkladı.

Buna göre, Anneler Gününü kapsayan 10-12 Mayıs tarihleri arasında BKM takasında gerçekleştirilen işlem adedi 6 milyon 787 bin 497 adet olarak kaydedildi.

Takas verilerine göre, bu işlemlerin tutarı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 23'ün üzerinde artarak 528 milyon 11 bin 219 YTL'ye ulaştı.

BKM verilerine göre, bu yıl Anneler Gününü kapsayan tarihlerde kuyumcularda yapılan harcamalar, bir önceki haftayı kapsayan dönem ile karşılaştırıldığında, gerçekleştirilen işlem adedinde yüzde 50'ye yakın artış olduğu gözlendi.
Aynı karşılaştırma kapsamında Anneler Günü için kredi kartı ile en çok işlem yapılan ikinci sektör ise bir önceki haftaya göre yüzde 15,82 artış gösteren giyim ve aksesuar oldu.

CİRONUN YÜKSEK OLDUĞU İLLER

Anneler Gününde kuyumcu cirosunun en yüksek olduğu 10 ilin başında ilk sırayı, yüzde 39,35 ile İstanbul alırken, üçüncü ve dördüncü sıralarda yer alan Şanlıurfa ve Kastamonu'daki kuyumcuların ciroları toplamı ise bu yıl ikinci sıradaki Ankara'yı geride bıraktı.

Anneler Gününde en çok kuyumcu harcaması yapanlar listesinde, toplamda yüzde 17'lik oranla üst sıralarda yer alan Kastamonu ve Şanlıurfa'nın cirolarının, listenin birinci sırasındaki İstanbul'a yaklaşması dikkati çekti.
Anneler Gününde kuyumcularda yapılan harcamalar listesinin devamında ise Adana, İzmir, Antalya, Gaziantep, Konya ve Kocaeli yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!