Anneler konuştu: O evlattan özür dilerim

Güncelleme Tarihi:

Anneler konuştu: O evlattan özür dilerim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 23:36

İSTANBUL Maltepe’de minibüste 16 yaşındaki başörtülü lise öğrencisine saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Almila Kursar’ın annesi Sema Kursar, “Bu olayın hiçbir siyasi boyutu yok. Benim çocuğum kasıtlı yapmadı bunu. Psikolojik yardım aldığı bir süreçte oldu. Ben o evlattan da o anneden de özür diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sema Kursar şöyle devam etti: “Çocuğum 3 senedir psikolojik tedavi gören bir insan. 8 Aralık’ta babasını kaybetti. Eşim 1.5 ay yoğun bakımda kaldı. Bu onu çok etkiledi. Zaten psikolojisi bozuk olduğu için, bu olayı taşıyamadığı için 22 Ocak’ta ilaç içerek intihara kalkmıştı. Hastanede midesi yıkandı, serumlar takıldı. Kızım ani öfke çıkışları yaşıyor. Tedavi süreci devam ediyordu. Olayı yaşadığı gün de doktorunda tedavisi vardı. Karşı taraf için çok üzgünüm. O anneyi tanımak, ondan özür dilemek isterim. Onun da evladı üzülmesin benim de evladım daha fazla üzülmesin. O anneden de o evlattan da özür dilerim. Almila da çok pişman, çok üzgün. Ben de çocuğumu oradan bir an önce çıkartıp tedavisine devam etmek istiyorum.”

3 GÜNDÜR PSİKOLOG GELİYOR
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 16 yaşındaki lise öğrencisi F.D.A.Y. ve ailesini Bostancı’daki evlerinde ziyaret etti. Yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan anne Hanife Y., şunları söyledi: “Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Olayın yaşandığı gün bize telefon eden ilk kişi kendisiydi. Hemen psikologları yönlendirdi. Kızım ağlıyor. Sanki aynı olayı tekrar tekrar yaşıyor gibi oluyormuş. Geceleri sanki arkasından birisi çekiyormuş gibi hissederek sıçrıyor. Onu yaşadığını belirtiyor. Düzelecek inşallah. Sayın Bakanımızın yönlendirmesiyle 3 gündür evimize psikolog geliyor.”

SALDIRGANA 2. SORUŞTURMA
16 yaşındaki başörtülü lise öğrencisi F.D.A.Y.’ye saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan grafiker Ayhan Almila Kursar hakkında, sosyal medyada daha önce yaptığı paylaşımlarından dolayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ gerekçesiyle başlatıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!