Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü'ne kaç gün kaldı?

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü ne zaman Anneler Gününe kaç gün kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2019 16:55

Mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte Anneler Günü telaşı başladı. Tüm dünyada, anneleri anmak ve sevgimizi belli etmek için kutlanan en özel günlerden olan Anneler Günü'nün tarihi, şimdiden merak konusu oldu. Peki, Anneler Günü ne zaman?

Haberin Devamı

Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada kutlanan özel bir gün olan Anneler Günü'nün 2019 yılındaki denk geldiği tarihe kısa bir süre kaldı. İşte, bu yıl Anneler Günü'nün kutlanacağı tarih...

Anneler Günü hazırlıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden başladı. Ülkelere göre kutlama tarihleri değişen bu anlamlı gün, Türkiye’de mayıs ayının ikinci haftasının pazar günü kutlanıyor. Yani bu yılki Anneler Günü 12 Mayıs'a denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

Haberin Devamı

Öte yandan Anneler günü geleneğinin Antik Yunanların Yunan mitolojisinde de yeri vardır. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

BAKMADAN GEÇME!