Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü ile ilgili sözler ve mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü ne zaman Anneler Günü ile ilgili sözler ve mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 09:11

Anneler Günü, doğumdan konuşmaya, yürümeden koşmaya, anaokulundan üniversite dönemine kadar her zaman yanımızda olan ebeveynlerimizi ihya edeceğimiz önemli bir gündür. Güzel etkinliklere sahne olacak olan bu günü hediye ve sözlerle süslemek isteyen evlatlar Anneler Günü ne zaman sorusunu yöneltiyor. İşte, bu önemli günü güzel etkinliklerle ihya etmek isteyen evlatların sıkça sorduğu Anneler Günü ne zaman sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Anneler Günü ne zaman sorusu, büyük emeklerle sevgi dolu büyütülen evlatlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü, bu yıl da hediyeler ve birbirinden güzel sözlerle ihya edilecek. Annelere karşı bir teşekkür mahiyeti taşıyan bu gün, milyonlarca evlat tarafından sorgulanmaya devam edecek. Peki, Anneler Günü ne zaman kutlanacak? İşte, merak edilen o tarih ve bu özel günün tarihsel anlamı

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

Anneler Günü kutlamalarının başlamasına az bir süre kaldı, hazırlıklar hızlandı.Yıllar boyu büyük bir coşkuyla kutlanan Anneler Günü’nde; pek çok mağaza o gün sadece anneler için atan kırmızı kalplerle süsleniyor, birçok marka bu anlamlı güne özgü mesajlar içeren reklamlar hazırlıyor, sosyal medya hesaplarında Anneler Günü mesajları içeren yazılar ve annelerle çekilmiş fotoğraflar paylaşılıyor. İşte, en güzel anneler günü mesajları!

Haberin Devamı

Bu özel günü annelerinden uzakta geçirenler ise onların kalbine sıcacık, sevgi dolu bir mesajla dokunmaya çalışacak. Hediyesini bir mesajla desteklemek veya annelerine olan sevgisini mesajla iletmek isteyenler için en güzel Anneler Günü mesajlarını derledik.

- Anneciğim, bir günümde değil her günümdesin. Annem olman dünyadaki en büyük şansım, iyiki varsın. Seni çok seviyorum annem.

- Anne güllerin bezemesi, gülden deste anne, sözümde tutuklu, tarifsiz beste anne, yanar yürek, can bitkin kafeste, anne hasret bağırda, anne içimde aheste. Seni çok seviyorum anne, anneler günün kutlu olsun.

- Gücüme güç, umuduma umut katan annem. Seni çok ama çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun!

- Dünyada kimseyi seni sevdiğim kadar sevemem, bağlanamam. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

- Penceresiz odamda, ışıkların en nadidesiydin. Akıl hocam, hayat danışmanımdın. Yollar ayrıldı ama kalpler asla. Seni seven yavrun anneler gününü unutmadı. İyi ki varsın annem.

- Resimli Anneler günü mesajları Sen hayatımın kutup yıldızı oldun. Nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum. Seni seviyorum annem.

Haberin Devamı

- Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; annem derdim canım annem seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun.

- Biraz şans, biraz sevgi ve sabır, birer parça zaman, başarı ve memnuniyeti de eklersek malzemelere, hepsini karıştırıp senin için uzun ve dileklerinin gerçekleştiği bir “hayat pastası” yapabiliriz sanırım… Anneler günün kutlu olsun canım annem!

- Biricik annem.. Anneler günün kutlu olsun. Her zaman senin küçük bebeğinim..

- Anneler çiçek gibidir, onları hep mis kokulu yerlerde görebilirsin, senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

Haberin Devamı

- Senin kucağın, senin merhametin beni yaşama bağlıyor sevgili anneciğim. Anneler günün kutlu olsun.

- Geleceğini oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Anneler günün kutlu olsun benim melek annem.

- Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Anneler günü kutlu olsun.

- Anne senin yüreğin taş olsa dayanır mı, kuş olsa, çiçek olsa, gündüz olsa, kırılmaz mı? Acıdan bir sap menekşenin boynu bu kez dağlar doğursun beni anne. Sen de ılık bir yağmur ol durmadan yağ kanayan yerlerime. Anneler günün kutlu olsun canım annem.
- Benim için herşeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine.. Anneler günün kutlu olsun Anneciğim.

Haberin Devamı

- Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

- Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Annemsin. Seni çok seviyorum.

ANNELER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

BAKMADAN GEÇME!