Anneler Günü hediyeleri, bu güne önem kazandıracak! En güzel Anneler Günü hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü hediyeleri, bu güne önem kazandıracak En güzel Anneler Günü hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 11:23

Anneler Günü hediyeleri, duyguların açıkça ifade edileceği, bizi büyüten ve bugünlere getiren ebeveynlerimize övgü niteliğinde olacak. Annelerini bu özel günlerde mutlu etmek isteyen binlerce vatandaş, en güzel Anneler Günü hediyeleri aracılığıyla bu isteklerini gerçekleştirecek. Peki, hobi, karakter ve beğenilere göre değişiklik gösteren Anneler Günü hediyeleri nasıl seçilecek? İşte, karakterlere göre değişkenlik gösteren en güzel hediyeler derlemesi

Haberin Devamı

Anneler Günü hediyeleri için araştırmalar sürüyor. Her yıl mayıs ayında kutlanan bu anlamlı günde en yaygın olan gelenek hediye almak. Ancak bugünde pek çok markanın cazip seçenekler sunması kafaları karıştırıyor. Annelerini en mutlu edecek hediyeyi almak isteyen vatandaşlar nasıl bir seçim yapmaları konusunda kararsız kalıyor. Peki, Anneler Günü hediyesi seçerken nelere dikkat etmeli? İşte, kişiliklere göre Anneler Günü hediye önerileri!

Anneler Günü hazırlıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden başladı. Ülkelere göre kutlama tarihleri değişen bu anlamlı gün, Türkiye’de mayıs ayının 2. haftasında kutlanıyor. Yani bu yılki kutlamalar 14 Mayıs’ta yapılacak.

Anneler Günü'ne sayılı gün kalmasıyla birlikte tarih araştırmaları yerini ‘hediye’ arayışına bıraktı. Bu anlamlı gün için her marka, farklı ürün grupları ve fiyatlandırmalarla dikkat çekmeye çalışıyor. Hal böyle olunca binlerce seçenek içerisinden seçim yapmak zorlaşıyor. Hayatınızın en değerli varlığı anneleriniz için alabileceğiniz hediye önerilerini derledik. İşte, zevklere göre Anneler Günü hediye önerileri!

Haberin Devamı

Naif annelere; yazdığınız bir şiirle veya bir çift güzel sözle bile annenizin gözlerinin dolduğunuz görüyorsanız; kavanozunun üzerine duygu dolu mesajınızı yazdırabileceğiniz çikolatalar, ikinizin resmini koyduğunuz bir çerçeve veya en sevdiği çiçeği alabilirsiniz.

Sanatsal annelere; sanatın dünyasında büyülenen bir anneye sahipseniz; resim kursuna kayıt yaptırabilirsiniz, yatak odasına veya evin herhangi bir yerine asabileceği bir tablo, çok gitmek istediği bir tiyatro oyunun biletini alabilirsiniz.

Keyif yapmayı seven annelere; sık yorulan, stresli ve içi rahat durmayan bir anneniz varsa onu kolunuza takıp bir otelin spasına götürebilirsiniz. Veya kendi başına gidebileceği bir yenilenme seansı hediye edebilirsiniz. Evde kullanmak için ise yatıştırıcı sabunlar, kremler ve banyo köpükleri alabilirsiniz.

Spor tutkunu annelere; spor salonundan çıkmayan, arkadaşlarıyla yüzmeye, yürümeye gitmeye bayılan bir anneniz varsa ona spor yaparken kullanabileceği eşyalar hediye edebilirsiniz. Spor çantası, eşofman takımı, ayakkabılar veya termal taytlar annenizin hoşuna gidebilir.

Haberin Devamı

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!