Anne ve oğluna böbrek piyangosu

Güncelleme Tarihi:

Anne ve oğluna böbrek piyangosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 00:00

Resmiye Yılmaz (47), 7 yaşında böbrek hastası olduğunu öğrendi. Ailede genetik olan hastalıktan annesi Emine Yılmaz’ı 62 yaşında, ablası Çiçek Gökçe’yi 47 yaşında, ağabeyi Azmi Yılmaz’ı 16 yaşında ve kız kardeşi Çakır Yılmaz’ı 19 yaşında kaybetti. 18 yaşında evlendi ve 4 çocuk dünyaya getirdi.

2000 yılından itibaren 10 yıl süreyle, evde göbekten yapılan periton (karın zarı) diyalizi kendi kendine uyguladı. Hastalığı son safhasına girdiğinde nakil için hastaneye başvurdu. 17 ay sonra uygun böbrek bulunduğu haberi geldi. 12 Ocak 2009’da Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Doç. Dr. İbrahim Berber, 12 yaşında trafik kazası sonucu ölen bir çocuktan alınan böbreği, ameliyatla Yılmaz’a nakletti. Resmiye Yılmaz nakil sonrası, “İkinci kez doğdum” dedi.

Aynı doktor nakli yaptı

Resmiye Yılmaz’ın en büyük oğlu Hüseyin Aydınoğlu (30) da böbrek hastalığını 2008’in Temmuz ayında bir gece çok rahatsızlanıp hastaneye kaldırılınca öğrendi. O da annesi gibi 3 yıl boyunca evde kendine periton diyaliz uyguladı. 26 Ekim 2010’da böbrek nakli için müracaat etti. Bu sırada bir bebeği dünyaya geldi. Tam 2 ay sonra da 26 Aralık’ta telefonu çaldı. 74 yaşında ölen bir bağışçıdan alınan böbrek, tesadüfen annesinin naklini yapan Doç. Dr. İbrahim Berber tarafından bu kez başka bir hastanede yapılan operasyonla kendisine nakledildi. Hüseyin Aydınoğlu, “Aileden 4 kişiyi nakil yapılamadığı için kaybettik” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!