Anne ve kızı balkonda mahsur kaldı

Güncelleme Tarihi:

Anne ve kızı balkonda mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 16:53

KONYA'nın Selçuklu İlçesi'nde, bir binanın 6'ncı katında çıkan yangında, 7'nci kattaki dairelerinin balkonunda mahsur kalan anne ve küçük kızını itfaiye merdivenle kurtardı.

Haberin Devamı

Tarla Mahallesi Gördes Sokak'taki Pehlivanoğlu Sitesi'nin 6'ncı katındaki Recep Barutçu'ya ait dairede yangın çıktı. Recep Barutçu'nun eşi Naciye Barutçu ile torunu Elif Sümeyye Barutçu'nun evde oldukları sırada, yakılan fenerin perdeleri tutuşturması sonucu çıkan yangın, evdekilerin ve komşuların müdahalesine rağmen büyüdü.

Dumanın üst katları da sarması sonucu 7'nci katta oturan Emel Barutçu ile 2 yaşındaki kızı Gamze evlerinde mahsur kaldı. Olay yerine kısa sürede ulaşıp yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, balkondaki anne ve küçük kızını da merdivenle aşağı indirdi. Yangın, bina sakinleri arasında büyük paniğe neden oldu.

/images/100/0x0/55eb53a4f018fbb8f8ba1b95

Yangının, Konya'da, geleneksel olarak, 3 ayların başlangıcı nedeniyle yapılan ve ‘Şivlilik’ olarak adlandırılan eğlencede, çocukların kapı kapı dolaşıp şeker toplarken kullandıkları fenerin yakılması sırasında, perdelerin tutuşması sonucu meydana geldiği belirlendi.

Haberin Devamı

DEHŞETİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN....

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!