Anne olmak zor

Güncelleme Tarihi:

Anne olmak zor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 31, 2010 10:25

Farklı yaşlardaki üç kadın ve onların kesişen hayatları. Üç ünlü Meksikalı yönetmenin yürütücü yapımcılığını üstlendiği Anneler ve Kızları üç kadını izliyor: Ellili yaşlarındaki Karen, otuz beş yıl önce evlatlık verdiği kızı Elizabeth ve bir çocuk evlat edinmek isteyen yirmi yaşındaki Lucy. Anneler ve Kızları kadınlık ve annelik kavramlarını mercek altına alan dokunaklı bir dram. Evlat vermenin ardından gelen dramı da tüm ağırlığıyla perdeye yansıtıyor.

Ömür GEDİK

Haberin Devamı

FİLMİN SEANS BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

ANNELER VE KIZLARI FÄ°LMÄ°NÄ°N FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN - WEB TVÂ

Anne olmak zor
Â
Anne olmak zor

Ayrılmaz ikiliyle açılıyor Anneler ve Kızları. Ama her doğan bebek annesiyle birlikte büyüyemiyor. Giriş sahnesinde oluşumuna ve doğumuna tanık olduğumuz Elizabeth de bunlardan biri.  Diğer yanda her hamile kalma amaçlı sevişmenin sonucu da beklendiği gibi olmuyor. Doğurulup bakılamayan çocukların kurtarıcısı da bu aileler oluyor. Lucy de işte çocuğu olmayan bu kadınlardan.

EVLADINI VERMENİN  DAYANILMAZ AĞIRLIĞI

Anneler ve Kızları üç kadının hikayesi üzerine kurulu. Tahmin edileceÄŸi gibi film sıradan ve sorunsuz anne kız iliÅŸkilerini ele almıyor. Küçükken ayrılmak zorunda kalan et ve tırnaklar var bu filmde.Â
Ve bu ayrılıkların acıları, sarılamayan yaraları. Karen (Anette Bening), 14 yaşında doğurduğu kızını evlatlık vermiş bir fizik terapi uzmanı. 35 yıl sonra bile çocuğundan ayrılmış olmanın acısını ve yükünü üzerinde taşıyor. İş arkadaşı Paco’nun ona yakınlaşıp, derdine ortak olmasına izin verirken bile çekingen davranıyor.

Haberin Devamı

Anne olmak zor
Â
Anne olmak zor

KURALLARA UYMAK ZORUNDA

Naomi Watts’ın canlandırdığı Elizabeth, Karen’ın onunla aynı acıları paylaşan, sosyal ilişkilerinde sorunlar yaşayan kızı. Annesinin kim olduğunu, nerede olduğunu bilmiyor.
Kız arkadaşlarıyla iyi geçinemediğini açıkça itiraf ettiği patronuyla (Samuel Jackson) yakınlaşırken, cazibesini kullanmaktan geri kalmıyor. Bu ikili arasındaki sevişme sahnesine dikkat diyelim, gayet erotik olduğunu ekleyerek.
Ve tabii bir de çocuğu olmadığı için evlat edinmek isteyen evli Lucy (Kerry Washington) var. Çocuksuz olmanın ağırlığını üzerinde hissediyor ve tüm varlığıyla çabalıyor. Evlatlık alacağı hamile kadının tüm kurallarını yerine getirmeye çalışırken, çocuğa isim verme hakkından bile yoksun kalıyor.

Haberin Devamı

Anne olmak zor
Â
Anne olmak zor

HALİMİZE ŞÜKREDELİM

Yazar yönetmen Rodrigo Garcia, anne ve çocuk ilişkilerine ayrılmış anne kızların hikayeleri üzerinden yaklaşmış.
Üç ünlü Meksikalı yönetmenin, Alfonso Cuaron, Alejandro Gonzalez Inarritu ve Guillermo del Toro’nun yürütücü yapımcılığını üstlendiği Anneler ve Kızları, tipik Meksika sineması geleneğini izliyor ve iç içe geçen hayatları paralel kurguyla perdeye yansıtıyor.  Bu kadınların bir şekilde kesişen hikayelerinde Annette Bening ve Naomi Watts’ın performansları öne çıkıyor. Sürekli kavga modunda olan anneler ve kızları, kadınlığı ve anneliği farklı safhalarında değerlendiren bu filmi birlikte izlemeli.  Anneliği ve anne olma duygusunun getirdiği hazlar kadar yükleri, sorumlulukları da görmek ve annelik üzerine farklı bakış açılarını değerlendirmek için.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!