Anne kucağında okula gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Anne kucağında okula gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 13:38

KİLİS’te kas hastası 9 yaşındaki Kürşat Yılmaz Tahtacı, eğitim gördüğü okula annesinin kucağında götürülüp getiriliyor.

Akpınar Mahallesi’nde oturan emekli işçi 55 yaşındaki Ahmet Tahtacı ile 49 yaşındaki Sultan Tahtacı’nın 7 çocuğunun en küçüğü olan Kürşat Yılmaz, evlerine 600 metre uzaklıktaki Hürriyet İlköğretim Okulu’nun 2’nci sınıfında eğitim görüyor. Kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Tahtacı, her gün okuluna annesinin kucağında götürülüp getiriliyor. Tam gün eğitim gören oğlunu sabah okula götürdüğünü, öğle arasında evine getirip yemeğini yedirdikten sonra tekrar götürüp akşam da çıkışta aldığını kaydeden Tahtacı, hayırseverlerden akülü özürlü arabası bağışı istedi. Bu şekilde okula gidip gelmenin hem oğlu için hem de kendisi için çok zor olduğunu belirten anne Tahtacı, “Bir hayırsever akülü özürlü arabası bağışlarsa bu sıkıntıdan kurtulacağız” dedi.

Kürşat Yılmaz Tahtacı ise, okulunu ve öğretmenlerini çok sevdiğini, akülü özürlü arabası alınması halinde kendi imkanlarıyla gidip gelebileceğini, annesine yük olmayacağını söyledi. Tedavi olup sağlığına kavuşmak istediğini de belirten Tahtacı, “Aslında arkadaşlarım gibi koşup oynamak istiyorum” diye konuştu.

Baba Hüseyin Tahtacı, akülü özürlü arabası için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurduğunu ancak henüz bir sonuç alamadığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!