Anne ciğeri olmadı baba ciğeri takıldı

Güncelleme Tarihi:

Anne ciğeri olmadı baba ciğeri takıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 02:22

Hem karaciğer, hem de böbrek yetmezliği çeken 17 yaşındaki Ahmet Ayten'e, annesinin verdiği karaciğer uymadı. Bunun üzerine, devreye babası girdi. Apar topar ameliyat masasına yatan Hakkı Ayten'den alınan karaciğer parçası, oğlu Ahmet'i yaşama döndürdü.

İstanbullu Ayten ailesinin üç çocuğundan biri olan Ahmet, karaciğer yetmezliğinin yanı sıra böbreklerinin çalışmamasından da şikáyetçiydi. Bu nedenle, dört yıldır dializ makinasına bağlı olarak yaşıyordu. Oğlunun çektiği eziyete dayanamayıp hem karaciğer, hem de böbreğini vermek isteyen kimya mühendisi anne Zehra Ayten, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin önerisiyle Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde ameliyat masasına yattı. Çarşamba günü Doç. Dr. Yaman Tokat başkanlığındaki ekip tarafından yapılan ameliyatta, annenin karaciğerinden alınan parça oğlu Ahmet'e takıldı. Böbrek nakli için birkaç ay beklenmesine karar verildi.

Ancak Ahmet'e nakledilen karaciğer parçasının bünyeye uyum sağlamadığı kısa sürede anlaşıldı. Bunun üzerine baba Hakkı Ayten neşter altına yatarak evladına karaciğerinin bir parçasını verdi. Ameliyat sonunda yoğun bakım servisine kaldırılan Ahmet Ayten ve babası Hakkı Ayten'in durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!