Anne beni dünyanın en sıkıcı gününde doğurmuşsun

Güncelleme Tarihi:

Anne beni dünyanın en sıkıcı gününde doğurmuşsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2010 00:00

Cambridge Üniversitesi’nden bilim adamları, 11 Nisan 1954 gününü, “20’nci yüzyılın en sıkıcı günü” ilan etti. Bu tarihi kurtaran olay ise Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar’ın doğumu oldu. Bilim adamları “tarihin en sıkıcı günü”nde doğan “en dikkate değer kişi” olarak Prof. Dr. Atalar’ı seçti.

Eğlenceli hale getireceğim

Atalar, Hürriyet’e, “Çok komik bir olay, artık bundan sonra daha çok çalışıp bu günü sıkıcı olmaktan çıkaracağım” dedi. Atalar, şöyle devam etti: “İlk duyduğumda çok şaşırdım. Aynı zamanda da çok komik buldum. Ailem de çok güldü.”

Hemen annesini aradı

Hürriyet’in, “Annenizin araştırmadan haberi var mı” sorusu üzerine Atalar, konudan haberdar etmek için annesini aradı. Atalar, annesi Aysel Atalar’a “Anneciğim beni dünyanın en sıkıcı gününün de dünyaya getirmişsin” dedi.

Türkiye için pek sıkıcı değilmiş
/images/100/0x0/55ea66a4f018fbb8f87d7d98


11 NİSAN 1954, Türkiye’de de tarihi değiştirecek bir olay yaşanmasa bile heyecanlı bir gün sayılabilir. Genç Milli Takım’ın Leverkusen’de Belçika’yı 4-0 mağlup edişi ertesi gün Hürriyet’in 1’inci sayfasında yer aldı. Diğer haberler de şöyle: Demokrat Parti adayları tespit edildi, Dünya turu yapan ABD’li gazetecinin bisikletinin tekeri patladı; Seçimi kim kazanır anketi...

Bugün hiç haber yok

YİRMİNCİ yüzyılda dünyada yaşanan en sıkıcı gün olarak 11 Nisan 1954’ü belirlenirken, o günün en kaydadeğer olayı olarak Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar’ın doğumu ve Belçika’nın savaşın ardından dördüncü genel seçimini gerçekleştirmesi gösterildi. İngiltere’de, “True Knowledge” adlı yeni arama sitesinin uzmanları bu sonuca, 300 milyondan fazla veriyi bilgisayara girerek ulaştı. Daily Telegraph Gazetesi de dün “en sıkıcı günün en dikkate değer insanı” başlıklı haberde Atalar’ın biyografisini yayınladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!