Annan: İsrail'in askerlerini geri çekmesini umuyorum

Güncelleme Tarihi:

Annan: İsrailin askerlerini geri çekmesini umuyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 10:29

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, İsrail'in, 5 bin BM barış gücü askeri bölgeye geldiğinde Lübnan'daki tüm askerlerini geri çekmiş olmasını umduğunu söyledi.

Annan, Orta Doğu gezisi çerçevesinde İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Lübnan'da yaklaşık 2 bin 500 BM askeri bulunduğunu ve bu rakamı gelecek birkaç hafta içinde iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Bunu yaparken, İsrail geri çekilmesinin sürmesini ve bu seviyeye geldiğimizde, İsrail'in tamamen çekilmiş olmasını ve sağlam temellere oturtabileceğimiz etkili, güvenilir bir güce sahip olmamızı umuyorum" dedi.
Kofi Annan, İsrail'in Lübnan'a uyguladığı ablukayı kaldırması gerektiğini ifade ederek, bunun Lübnan'ın ekonomisinin iyileşmesi için gerekli olduğunu vurguladı.
Lübnanlı yetkililerin, silah akışının durdurulması için önlemlerin alınacağı konusunda kendisine güvence verdiğini hatırlatan Annan, "Bu süre zarfında, ablukanın kaldırılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
İsrail Başbakanı Ehud Olmert de 34 günlük İsrail-Hizbullah çatışmasına son veren ateşkes anlaşmasının eksiksiz biçimde uygulanmasını beklediğini belirterek, bu anlaşmanın, Lübnan ile yeni ilişkilerin başlangıcının mihenk taşı olmasını umduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!