Anlaşmalı boşanan 3 bin 425 kadının maaşı kesildi

Güncelleme Tarihi:

Anlaşmalı boşanan 3 bin 425 kadının maaşı kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 10:11

ZONGULDAK’ta, ölen babalarının emekli maaşını alabilmek için anlaşmalı boşanıp eşleriyle birlikte yaşamaya devam ettiği belirlenen 3 bin 425 kadının maaşı kesildi.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ekipleri 5 bin 510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008’den itibaren anlaşmalı boşanmalarla ilgili denetimlerini arttırdı. Ekipler, ’SGK Alo 170’ hattına gelen ihbarların yanında, şikayet dilekçeleri ve kuruma sözlü olarak yapılan ihbarları değerlendirdi. Şimdiye kadar yapılan araştırmalarda, ölen babalarının emekli maaşını alabilmek için anlaşmalı boşanıp eşleriyle birlikte yaşamaya devam ettikleri saptanan 3 bin 425 kadının maaşı kesildi. Devleti ayda 2 milyon lira zarara uğrattıkları belirlenen kadınlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 1440 dosyanın da incelendiği belirtildi.

SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, anlaşmalı boşanmalarda şikayet olmadığı sürece denetim yapamadıklarını söyledi. Şikayetlerin çoğunun anne ya da kız kardeşlerden geldiğini ifade eden Acar, şöyle konuştu:

"Çünkü maaşları bölünüyor. Anlaşmalı olarak boşanma yapıp maaş bağlanan kadınlar, diğer kardeşlerinin gelirlerini de yarıya düşürüyor. Böyle olunca asıl ihtiyacı olan kardeş veya anne geçim sıkıntısı çekmeye başlayınca şikayetler artmaya başlıyor. Bunu yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah bunun önlemini alacağız. Zonguldak’ın bu şekilde anılmasını istemiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!