Anket savaşı

Güncelleme Tarihi:

Anket savaşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

FP'de yenilikçilerin yaptırdığı ve Abdullah Gül'ü önde gösteren ankete karşılık, gelenekçiler de Recai Kutan'ı öne yerleştiren anketle yanıt verdiler. Ancak Kutan'ın anketinden de ‘değişim ve yenilik’ isteğinin çıkması dikkati çekti.

Kutan'ın anketinden ‘değişim’ çıktı

FP'nin büyük kongresine 10 gün kala, gelenekçi ve yenilikçi kanatlar arasında şimdi de ‘anket savaşı’ patlak verdi. Yenilikçilerin Abdullah Gül'ü önde gösteren anketine, gelenekçiler de Recai Kutan'ı açık ara önde gösteren bir anketle yanıt verdi.

FP yönetiminin 74 ilde yaptırdığı ‘teşkilat yoklaması’ biçimindeki ankette Kutan, rakibi Gül'e fark attı. Genel başkan yardımcıları, genel sekreter ve yönetime yakın milletvekillerinin gözetiminde yapılan bu ankette, Kutan'ı tercih edenlerin oranı yüzde 90, Gül'ü tercih edenlerin oranı ise yüzde 10 çıktı.

YENİLİK TALEPLERİ Ancak, Kutan'ın açık ara önde gösterildiği bu anketten de ‘değişim’ ve ‘yenilik’ talepleri çıktı. FP'den üst düzey bir yönetici, ‘‘Teşkilatlarımız ve tabanımız, ‘farklı düşünce tamam, ama bu birlik ve beraberliğimize zarar verir hale gelirse hayır' diyor’’ dedi. Ankete yanıt veren partililerin, günün gelişen koşullarının da parti politikalarına etkin bir biçimde yansıtılmasını istediklerini belirten FP’li yönetici, ‘‘Teşkilatlarımız ve tabanımız, millete hizmet bakımından her türlü yenilik ve değişimden yana, ancak geçmişimizin de muhafazasını yani geçmişe sahip çıkıp koruyarak geleceğin ümidi olunmasını istiyor’’ dedi.

KUTAN YÜZDE 10'DA KALDI 18 Nisan seçimlerinde FP'nin üçüncü parti olacağını doğru tahmin eden ANAR'ın anketinde ise Gül, Kutan'a fark attı. Gül'ün adaylığını açıklamasının ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Adana ve Erzurum'da 1951 denek üzerinde yapılan ankette, ‘‘Partinin başında kimi görmek istersiniz?’’ sorusuna, FP'li seçmenin yüzde 75'i Gül yanıtını verirken, Kutan'ı tercih edenlerin oranı sadece yüzde 16 oldu.

ANAR, 18 Nisan’da FP’nin yerel seçimlerde oy oranını koruyacağı, ancak genel seçimlerde yüzde 15-16 oyla üçüncü parti olacağı tahmin etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!