Anket: Kudüs’te yaÅŸayan Araplar Ä°srail’i tercih ediyor

Güncelleme Tarihi:

Anket: Kudüs’te yaşayan Araplar İsrail’i tercih ediyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 12:01

American Pechter Middle East Polls şirketinin düzenlediği bir anket, Kudüs konusunda çıkmaz yaşanan Ortadoğu barış sürecinde Filistin Yönetimini rahatsız edecek sonuçlar elde etti.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyorÂ

 

Palestinian Center for Public Opinion kurumuyla ortak olarak yürütülen çalışmada, Kudüs’ün İsrail ve Filistin arasında yapılacak barış anlaşması kapsamında bölünmesi halinde doğu Kudüs’teki Arapların İsrail’in kontrolü altında yaşamak istediklerini gösterdi.

 

Kudüs’ün 19 mahallesi genelinde yapılan anket, Arapların çoğunluğunun Kudüs’ün bölünmesine karşı olduğu ve böyle bir şeyin yaşanması halinde İsrail topraklarında yaşamayı tercih edeceklerini ortaya koydu.

 

Dahası, Kudüs’ün Filistinli yerleşimcilerinin, Kudüs’ün bölünmesi olasılığında İsrail kimlik kartlarını kullanmaya ve devletin sunduğu sağlık ve sosyal hizmetlerden yararlanmaya devam etmek istediği belirtildi. Ankete katılanların yüzde 35’i İsrail vatandaşlığını tercih ettiklerini, sadece yüzde 30’u ise Filistin devletinin vatandaşlığını kabul edeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

 

Komşularının yapacağı tercihin ne olacağı konusunda da fikirleri sorulan katılımların yüzde 31’i, komşu mahallelerdeki Filistinlilerin yüzde 31’inin Filistin vatandaşlığını isteyeceğini belirtti. Yüzde 39 İsrail’i belirtirken, katılımcıların yüzde 30’u kararsız kaldı.

 

Anketteki ilginç sonuçlardan biri, doğu Kudüs’teki yerleşimcilerin yüzde 40’ının, İsrail vatandaşı kalmak için gerekirse İsrail topraklarında yeni yerleşimlere göç edeceğini belirtmesi oldu. Buna karşılık, katılımcıların sadece yüzde 29’u, Kudüs’ün bölünmesi halinde Filistin topraklarına göç edeceklerini ifade etti.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

 

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!