Ankaralılar at-eşek etine dikkat

Güncelleme Tarihi:

Ankaralılar at-eşek etine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 10:28

ADANA’da, bir at arabasından kanala tek tırnaklı hayvan kemikleri ve iç organları döken bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin kesilen at ve eşeklerin etlerinin bir kişi tarafından bir kamyonetle Ankara’ya götürüldüğünü söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Koza Mahallesi Domuz Çiftliği civarında bugün saat 21.30 sıralarında 3 kişinin at arabası ile tek tırnaklı hayvan eti taşıdığı ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Polis, çiftlik civarında at arabasıyla giden 3 kişiyi durdurmak istedi. Ancak şüpheliler, ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı, polisler de peşine düştü. Kovalamaca sırasında bir şüpheli gözaltına alınırken, diğer 2 kişi ise civardaki bahçelerin arasına girerek kayıplara karıştı. At arabasında herhangi bir tek tırnaklı hayvan etine rastlanmazken, gözaltına alınan 35 yaşlarındaki Abdulkadir Bayar, ifadesinde kestikleri hayvanların kemik ve iç organlarını kanala döktüklerini söyledi. Bayar'ın ifadesi doğrultusunda bölgede yapılan araştırmada tek tırnaklı hayvan kemiği ve iç organları bulundu. Polis, kemik ve iç organların 6 adet tek tırnaklı hayvana ait olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Yüreğir Belediyesi Zabıta ekipleri olay yerine çağırıldı.

Haberin Devamı

Köprübaşı Polis Merkezine götürülen Abdulkadir Bayar, polise verdiği ifadesinde 6 adet at ve eşeği kestiklerini bu hayvanlara ait etleri Murat ismindeki bir kişinin 35 plakalı bir kamyonete yükleyerek Ankara’ya götürmek üzere yola çıktığını söylediği öğrenildi. Polis ekipleri diğer iki kişiyi de yakalamak için bölgede çalışma başlatırken, Bayar’ın 2002 yılında da tek tırnaklı hayvan eti kesip satmaktan ceza aldığı öğrenildi. Bayar, karakolda verdiği ifadenin ardından zabıta ekipleri tarafından kabahatler kanununa göre para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı. Ele geçirilen at arabasına ise zabıta ekipleri tarafından el konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!