Ankara'dan talepte bulunmak içi tavazu içindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Ankaradan talepte bulunmak içi tavazu içindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 16:35

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi belediyelerinin, Ankara'dan talepte bulunma konusunda tevazu içinde olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, İZFAŞ Genel Müdürlüğünde düzenlenen Ege Belediyeler Birliği Genişletilmiş Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, birlik üyesi olmayan belediyeler ile üyelikten ayrılmış belediyelerin birliğe katılımının sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütüleceğini belirtti.

Toplantı kapsamında Ege Bölgesi belediyelerinin güç birliği çalışmalarının değerlendirileceğini ifade eden Kocaoğlu, “Ege sınırları içinde bulunan belediyeler olarak, işbirliği için neler yapabileceğimizi görüşeceğiz” dedi.

Halka hizmet açısından zamanla yarıştıklarını vurgulayan Kocaoğlu, şöyle konuştu:
“Ege belediyeleri olarak hep birlikte çalışmak ve işbirliği yapmak istiyoruz. En önemli nokta, Ege Bölgesi belediyeleri olarak, Ankara'dan talepte bulunma konusunda tevazu içindeyiz. Kendi kendimize yetmeye çalışıyoruz. Siyasi partilerin il başkanları, yöneticiler, milletvekilleri talepte bulunuyor. Bir şeyler başarmak için çaba gösteriyorlar. Ancak biz çekimser kalıyoruz. Bu durum, Ege Bölgesi belediyelerinin belli başlı eksiği.”

“PROBLEMLERİ 15 MADDEDE TAPLADIK”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise birlikte hareket ederek dayanışma içinde olmayı amaçladıklarını söyledi.

Belediyelerin ortak problemlerinin yanı sıra kıyı belediyelerinin kendine özgü sıkıntılarının olduğuna dikkati çeken Batur, “Amacımız, insana doğru ve en iyi hizmeti sunmak. Ege Bölgesi'ndeki tüm belediyelerin ortak hareket etmesi, birliğimize güç verecektir” diye konuştu.

Birlik üyeleriyle yaptıkları toplantılarda, ortak problemleri 15 maddede topladıklarını, Kocaoğlu'nun lokomotifliğinde sıkıntıların Hükümet nezdinde görüşülmesi gerektiğini söyleyen Batur, şunları kaydetti:
“Hazine adına kayıtlı arazilerde sıkıntılarımız var. Belediye sınırları içindeki arazilerin, gayrimenkullerin belediyeye takasının sağlanması, Hazine adına kayıtlı arazilerin 1. derece sit alanında bulunan arazi ve binaların takas yoluyla araziye dönüşmesi, turizm ve ticareti geliştirmek amacıyla Yunanistan'ın adalarına ulaşım için 48 saatlik süre zarfında vize uygulamasının kaldırılması... Belediye gelirlerinin artırılması için tüm yerel yönetim birlikleri ile işbirliği yapıp, hükümete bu konuları iletmek yararlı olacaktır.”

Bir defaya mahsus olmak üzere belediyelerin tüm kamu borçlarının Hazine tarafından üstlenilmesi konusunda taleplerinin bulunduğunu belirten Batur, üstlenilmemesi halinde anapara dışındaki faizlerin kaldırılması ile anaparanın 60 ay vade ile alınmasını istediklerini bildirdi.

Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren belediye birliklerinin başkan ve encümen üyelerinin katıldığı toplantı, basına kapalı gerçekleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!