Ankara'daki patlamada ölen 6 kişinin kimlikleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Ankaradaki patlamada ölen 6 kişinin kimlikleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 12:40

ANKARA'nın Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı önünde dün meydana gelen patlamada ölen Muzaffer Savaş'ın iki gün sonra evleneceği ve damatlık elbise almak için çarşıya gittiği ortaya çıktı. Patlamada ölen 6 kişinin kimlikleri ise İsa Kalkış, Tuba Yomi, Serdar Karayiğit, Muzaffer Savaş, Ferhat Kanat ve Bilal Genç olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Patlamada ölen 6 kişinin cenazelerini almak için yakınları sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu Morgu'nun önüne geldi. Patlamada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Muzaffer Savaş'ın, bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığı 25 Mayıs cuma günü Rukiye Uslu ile yaşamını birleştireceği, basılan düğün davetiyelerinin de dağıtıldığı belirtildi.

Muzaffer Savaş'ın amcasının oğlu Mehmet Savaş, Muzaffer'in cuma günkü düğünü için damatlık elbise almak için çarşıya gittiğini belirterek, “Düğün davetiyeleri dağıtılmıştı. Cuma günü evlenecekti. Damatlık elbiselerini almak için Anafartalar Çarşı'sına gitmişti. Bu sırada bu hain saldırı oldu ve Muzaffer hayatını kaybetti. Yeter artık. Bunları yapanları bize bıraksınlar. Bunların sorumlusu İmralı'da. Neden daha besliyoruz. Bu acılar nasıl unutulur. Arkada gözü yaşlı bir gelin adayı ve bir aile bıraktı. Bunun hesabını kim verecek” diye isyan etti.
Ankara Kayaş'ta ailesiyle oturan Savaş'ın cenazesinin bugün Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

ÖLENLERDEN BİRİ SEYYAR SATICI

Bu arada ölenlerden 32 yaşındaki Serdar Karayiğit'in ise evli 2 çocuk babası olduğu ve patlamanın meydana geldiği durağın biraz ilerisinde seyar tezgahı bulunduğu belirlendi. Adli Tıp Kurumu Morgu önünde sinir krizleri geçiren Karayiğit'in babası Ali Karayiğit, “Oğlum bizi nasıl bırakıp gidersin? Şimdi ben çocuklarına ne diyecem?. Babanız hain bir saldırı sonucu öldü mü diyeceğim. Ne yapacağım? Perişanım oğlum” diye gözyaşı döktü.

DTP ÇEVRESİNDE ÖNLEM

Öte yandan dünkü patlamanın ardından olası bir saldırıya karşı Polis ekipleri, DTP'nin Balgat'ta bulunan Genel Merkezi önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ekipler, parti merkezinin bulunduğu caddenin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutarken, panzerlerin de hazır bulundurulması dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!