Ankara'da yarın 29 Ekim programı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada yarın 29 Ekim programı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 11:03

Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanacak.

Haberin Devamı

Ankara Valiliğinden bildirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama programına göre etkinlikler, bugün Kara Harp Okulu Eğitim Arazisi içinden saat 13.00'te 21 pare top atışıyla başlayacak.

Ulus, Sıhhiye ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Atatürk anıtlarına Valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri ile diğer kurum ve kuruluşlar adına çelenk konulacak.

Cumhuriyet'in ilanının 85. yıl dönümü olan 29 Ekim Çarşamba günü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret ederek, saat 09.00'da mozoleye çelenk koyacak ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defterini imzalayacak. Daha sonra, tören alanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler, Büyük Önder Atatürk'ün mozolesi önünden saygı geçişi yapacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir'deki törenden sonra TBMM'ye geçerek, kutlamaları kabul edecek.

TBMM'deki kabul töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi tören alanında saat 11.15'te resmi geçit töreni düzenlenecek. Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün birlikleri denetlemesi, halkın bayramını kutlaması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Türk Hava Kuvvetleri “Türk Yıldızları” da Ankara semalarında hava gösterisi gerçekleştirecek.

Resmi geçit töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!