Ankara'da sıcak gün... Dakika dakika gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Ankarada sıcak gün... Dakika dakika gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2018 13:49

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün grup toplantısında yaptığı 'Başkanlık ve Milletvekili seçimlerini 26 Ağustos 2018'de yapalım' önerisinin ardından Ankara'da kulisler peş peşe gelişmelere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Bahçeli ile bir görüşme yapacağı öğrenilirken, Hükümet Sözcüsü Bozdağ 'Teklif, parti içerisinde değerlendirilir' açıklamasında bulundu. CHP, öneriye 'Hodri meydan' derken, Bahçeli ile Adalet Bakanı görüştü. 20 dakika süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve parti kurmaylarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

İşte dakika dakika Ankara'da yaşananlar...

SAAT 14.11: Grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Biliyorum şimdi seçim atmosferine girdik. Daha süre dolmadı erken seçime gidiyoruz, oy verin bunu yapacağız diyecekler… Yine sizi kandırmaya çalışacaklar. O nedenle aldanmayın" dedi.

SAAT 14.00:  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü.

SAAT 13.27: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, parti kurmaylarıyla bir araya geldi.

SAAT 13.10: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Adalet Bakanı Abdulhamid Gül TBMM'de görüştü. Görüşme 20 dakika sürdü.

SAAT 11.45: Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında sıklıkla '2019 seçimleri' vurgusunu yaptı.

SAAT 11.30: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yapacağı konuşmanın öncesinde gazetecilere 'Yarın Sayın Bahçeli ile bu konuyu görüşeceğiz' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SAAT 11.15: CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, muhalefetin erken seçime hazır olduğunu belirterek, 'Hodri meydan' ifadesini kullandı.

SAAT 11:10: Bahçeli'nin 'seçimleri öne alalım' çağrısına Hükümet kanadından ilk yanıt, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ açıklamasında, 'Partinin yetkili organlarında değerlendirilir" dedi.

SAAT 11.00: MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değil. Türkiye, 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur" dedi.

BAKMADAN GEÇME!