Ankara'da servisçiler kontak kapatacak

Güncelleme Tarihi:

Ankarada servisçiler kontak kapatacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 10:32

Ankara'da çeşitli kamu kurumlarının personel taşıma ihalesini kazanan firmalardan hak edişlerini alamadıklarını ileri süren yaklaşık 3000 servisçinin, mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde hazirandan itibaren çalışmayacağı bildirildi.

Servis Aracı İşletmeleri Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi kurumların açtığı personel taşıma ihalelerinin servis aracı olmayan firmalara verilmesinden rahatsızlık duyduklarını belirterek, ihaleyi kazanmak için sadece iş bitirme belgesinin yeterli olamaması, firmanın işi hangi araçlarla yapacağının da sorgulanması gerektiğini söyledi.

Aracı olmadan kurumların personel taşıma ihalesini kazanan firmaların piyasadaki servisçilerle anlaşıp işi onlarla daha ucuza yürütme yoluna gittiklerini aktaran Elmadağlı, şu bilgileri verdi:

“Bir ay çalıştıktan sonra servisçimiz ihaleyi kazanan firmaya faturasını kesiyor. Firmada ayın 10 ile 15'i arasından alacağını kamu kurumundan alıyor. Daha sonra firmanın parayı ayın 15 ile 20'si arasında çalıştırdığı servisçilere dağıtması gerekiyor ama bu parayı ödemiyor. Çalıştırdığı servisçiyi birinci ay atlatıyor ikinci ay atlatıyor. Parayı bankada kullanıp 90 gün sonra ödüyor. Bu sürede servisçiler kredi başta olmak üzere bakım ve diğer ödemelerini geciktirmek zorunda kalıyor.”

Odalarına kayıtlı 5000 servisçiden 3000'inin çalıştıkları firmalardan 2-3 aylık alacaklarının bulunduğunu belirten Elmadağlı, 350 firmadan sadece 10'u servisçinin parasını düzenli olarak ödediğini söyledi. Servisçilerin artık

dayanacak gücü kalmadığını savunan Elmadağlı, bu durumun önüne geçmek için Kamu İhale Kurumuna (KİK) başvurduklarını bildirdi.
KİK'e bir önceki ayın hak edişini servisçiye ödediğini belgelemeyen firmaya yeni ayın ödemesinin yapılmaması yönünde bir düzenleme yapılmasını önerdiklerini ifade eden Elmadağlı, böylece servisçinin parasının en fazla 30 gün içerde kalacağını ve bu düzenlemenin zaman kaybedilmeden yapılması gerektiğini kaydetti.

Yaklaşık 3 yıldır söz konusu düzenlemenin hayata geçirilmesine uğraştıklarını 6 aydır da büyük özverilerde bulunduklarını ifade eden Elmadağlı, üyelerin yarısından fazlasıNIN çalıştıkları firmalardan hak edişlerini alamadıklarını öne sürdü.

Elmadağlı, “Artık bıçak kemiğe dayandı. Yasal düzenleme yapılmazsa hazirandan itibaren çalışmayacağız. Ödeme yapmayan firmaları da teşhir edeceğiz. Aralarında TRT, PTT, Ulaştırma Bakanlığı ve Yargıtay çalışanlarının da bulunduğu 6 bin Ankaralı iş gidiş gelişte sıkıntı yaşayacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!