Ankara'da öğrencilere müdahale

Güncelleme Tarihi:

Ankarada öğrencilere müdahale
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 14:01

Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) kampüsü giriş kapısında toplanan ve AKP Genel Merkezi'ne yürümek isteyen öğrenci grubuna polis müdahale etti. Çıkan olaylarda CHP'li milletvekili Çetin Soysal da öğrenciler tarafından taşlandı. CHP'li Soysal'a, 2009'daki TEKEL işçilerinin eyleminde biber gazı sıkılmıştı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE / FOTO GALERİ

POLİS ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE ETTİ / WEB TV 

POLİSLE ÖĞRENCİLER ÇATIŞTI / WEB TV 

Ellerinde "Başkaldırıyoruz" yazan pankartlarla AKP Genel Merkezi'ne giderek, protesto gösterisi düzenlemek isteyen öğrenci grubu, kampüsün kapısında çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Öğrencilerin önüne barikat kuran polis basın mensuplarını da sık sık barikattan uzaklaşmaları konusunda uyardı.

Öğrencileri de dağılmaları yönünde uyaran polis, öğrencilerin yürümek istemesi üzerine tazyikli su ve gaz bombası kullanarak öğrenci grubunu dağıtmaya çalıştı. Öğrenciler de polise taş atarak karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı.

Polis müdahalesi ile bir anda savaş alanına dönen ve hava sıcaklığının en fazla 4 derece olduğu bölgede polisle öğrenciler arasındaki gerginlikdevam ediyor.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE KAVGA

Marmara Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasında bir öğrenci yaralandı. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde karşıt öğrenci grupları arasında çıkan kavgada bir öğrenci yaralandı.

Üniversitenin koridorlarında meydana gelen kavga sırasında elinden yaralanan Duran Biçerler adlı öğrenci, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk tedavisi yapıldıktan sonra Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kavga yüzünden çevik kuvvet ekipleri Marmara Üniversitesi'nde geniş güvenlik önlemleri aldı. Üniversitedeki gerginliğin bir süredir devam ettiği öğrenildi

CHP'Lİ SOYSAL TAŞLANDI  

Olaylardan sonra, CHP Milletvekili Çetin Soysal da ODTÜ girişine geldi. Soysal'a görüşmeye gittiği öğrenciler tepki göstererek, taş atmaya başladı. Bunun üzerine Soysal adeta kaçarak üniversite yerleşkesinden ayrıldı.

Haberin Devamı

ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi'nden yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı eylemde 2 bin 200 polis görev aldı.

BU DA ANADOLU AJANSININ HABERİ

Anadolu Ajansı’nın, Başkentteki öğrenci-Polis çatışması haberini, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, "Öğrenciler polis copları karşısında numara yapıyorlar, kendilerini yere atıyorlar?” açıklamasına uygun bir biçimde geçmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

İşte A.A'nın abonelerine olayla ilgi geçtiği haber:

"Polisin üniversitelere müdahalesini protesto etmek için  AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen öğrenciler, polise taş ve sopalarla saldırdı.

Polis barikatını aşmak isteyen öğrencilerin taş ve sopalarla saldırması  üzerine polis ekipleri tazyikli suyla müdahalede bulundu. Polis, taş atmaya devam  eden öğrencilere biber gazı sıktı. Dağılarak kampüse kaçan öğrenciler, tekrar  toplanarak polis noktasına doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler, burada da polise taş  ve sopalı saldırılarını sürdürdü. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesi  de devam etti."

Gazdan etkilenen bazı öğrencilere kampüsteki ambulanslarda müdahale edildi.Öğrencilerin dağılmasıyla güvenlik güçlerinin bir bölümü kampüsün önünden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!