Ankara'da kriz merkezi oluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Ankarada kriz merkezi oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 17:41

Kuş gribi ile ilgili gelişmelerin Ankara'da 24 saat takip edilebilmesi ve gerekli çalışmaların vakit geçirilmeden yapılması amacıyla, Ankara Valisi Kemal Önal'ın talimatıyla, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Sağlık Müdürü Selahattin Şahin başkanlığında oluşturulan kriz merkezinde dört sağlık müdür yardımcısı, bir şube müdürü ve bir şefin görev yaptığı kaydedildi.
Kentte şüpheli vakalar konusunda yetişkinler için Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocuklar için ise Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin planlandığı ve gerekli tüm tıbbi ön hazırlıkların yapıldığı ifade edildi.

BEYPAZARI'NDA ŞÜPHELİ HAYVAN ÖLÜMÜ

Beypazarı İlçe Tarım Müdürlüğü'ne iki vatandaş tarafından şüpheli hayvan ölümü ile ilgili ihbarda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, bu ihbar üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü'nden görevlendirilen beş personelin olay yerine giderek, ölü hayvanlardan numune aldığı bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Alınan numuneler incelenmek üzere Ankara Etlik Veteriner Araştırma Enstitisü'ne teslim edilmiştir. Söz konusu numuneler yapılan incelemede pozitif çıkmıştır. Numuneler ile temas eden personel ve vatandaşlar da 6 Ocak 2006 günü Beypazarı'ndan ambulansla alınarak, bu amaçla daha önceden hazırlanan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmiş, gerekli muayene ve tetkikler yapılarak, vatandaşlar evlerine gönderilmiştir. İlimizde kuş gribiyle ilgili kesin tanı almış bir hasta bulunmamaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!