Ankara'da günlük kiralık ev operasyonu... 124 daire süresiz kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada günlük kiralık ev operasyonu... 124 daire süresiz kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 08:50

Ankara'da gayriresmi olarak günlük ya da saatlik kiraya verilen evlerle ilgili denetimler kapsamında Etimesgut ilçesinde 8 iş yerine ait 124 daire süresiz kapatıldı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, yoğun şikayetler alınan "günübirlik kiralık konaklama yerleri"ne ilişkin Etimesgut Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğünce çalışma yapıldı.  Ekipler, bazı cezaevi firarileri ile uyuşturucu, hırsızlık ve benzer suçlara karışanların, sahte kimliklerle ya da üçüncü kişiler aracılığıyla günübirlik ev kiraladıklarını tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri, günlük ve saatlik kiralanan evleri takibe aldı.

Bu dairelerden birinde bulunan C.G'nin 15 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu, yanındaki kadının ise iki günübirlik evi başkası adına kayıt yaptırarak kiraladığı ortaya çıktı.  Polis ekipleri, C.G. ve söz konusu kadını yakalamak için kaldıkları günübirlik eve operasyon düzenledi. A.K, F.B. ve A.K, operasyon sırasında olay yerine gelip havaya ateş açarak C.G. ile yanındaki kadının kaçmasına yardım etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Olaya karışan 5 kişi, ekiplerin müdahalesi sonucu ruhsatsız iki silah ve çok sayıda mermi ile yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi.

Ankarada günlük kiralık ev operasyonu... 124 daire süresiz kapatıldı

Denetimler artırıldı

Söz konusu olay üzerine ilçede sayıları hızla artan günlük ve saatlik ev kiralamaya yönelik denetimler artırıldı.ÂEtimesgut Kaymakamlığı koordinesinde Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye, Ä°lçe SaÄŸlık Müdürlüğü ve Vergi Dairesince oluÅŸturulan "Günübirlik Evleri Denetleme Komisyonu" tarafından günübirlik evleri ruhsatsız iÅŸleten 14 kiÅŸiye toplam 15 bin 573 lira, Ä°lçe Defterdarlığınca da belge düzenine uymamaktan 52 bin 922 lira idari yaptırım cezası uygulandı.
Ayrıca 8 iş yerine ait 124 daire hakkında "ruhsatsız iş yeri açmak ve çalıştırmaktan" süresiz kapatma cezası verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!