Ankara'da bidon savaşları

Güncelleme Tarihi:

Ankarada bidon savaşları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 13:47

Ankara'da yarın başlayacak su kesintileri öncesinde büyük bir panik yaşanıyor. Vatandaşlar susuzluk tehlikesine karşı plastik bidonlara hücum ederken, piyasada bu sefer de bidon sıkıntısı baş gösterdi. Bidon satış yerlerine akın eden vatandaşlar ikişer üçer bidon satın alıyor.

Haberin Devamı

Ankara'da özellikle 50-70 ve 100 litrelik bidonlara yoğun bir talep olduğunu anlatan sektör yetkilileri, "artan talebe yetişmekte güçlük çekiyoruz" diye konuşuyor.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN.... FOTO-GALERİ

Piyasada bidona olan yoğun talep fiyatların da fırlamasına neden oldu. 40 litrelik bidonların fiyatı 15 YTL'ye, 70 litrelik bidonların fiyatı da 20 YTL'ye çıktı.

Öte yandan ATO Başkanı Sinan Aygün de, piyasada su bidonu kalmadığını ve bidon fiyatlarının çok yükseldiğini belirtti. Aygün, “diğer bazı sektörlerde de bu böyle olacak. Kuaförde fiyatları artabilir örneğin. Çünkü kuaför suyu parayla alacak” dedi. Esnafa “suyu israf etmeyin” önerisinde bulunan Aygün, su tehlikesinin çok büyük boyutlarda olduğunu söyledi. Aygün şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu tehlike çok büyük. Bunlar su 6 ay kesilecek diyorlarsa bu 16 aya da çıkabilir. O yüzden su en aşağı 6 ay kesilecek. Yıllar sonra ilk defa oluyor bu. Susuzluğun bizi büyük bir sıkıntıya sokacağından korkuyorum".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!