Ankara'da 50 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada 50 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 13:15

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince “Bakır-06” adı altında düzenlenen operasyonda, Şereflikoçhisar ilçesinde 12 bin litre işlenmemiş atık yağ ile 50 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde organize şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapan akaryakıt istasyonları ve madeni yağ üretim tesislerinin faaliyetlerini, elemanlarını ve bağlantılarını ortaya çıkarmak için “Bakır 06” adı altında operasyon düzenledi.

Operasyonda, kaçak akaryakıt üretimi yapıldığından şüphelenilen Şereflikoçhisar Yeşilova Mahallesi E-90 karayolu üzerindeki bir istasyonda yapılan incelemelerde, işletmede bulunan 2 adet rafineri tesisatının, Enerji Piyasası Kurulundan lisansının olmadığı belirlenirken, tesiste bin litrelik plastik bidonlar ve 200 litrelik varillerde işlenmemiş tahmini 12 bin litre atık yağ ile işlenmiş mamul olarak 50 bin litre menşei belirsiz yakıt ele geçirildi.

İşletme sahibi H.C.Y. ve istasyonda çalışan İ.B'nin “5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanununa muhalefet” suçlamasıyla gözaltına alındığı operasyonda, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince de işletme hakkında “Çevre Kanununa muhalefetten” idari işlem yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!