Ankara Valiliğinden bayram tedbirleri

Güncelleme Tarihi:

Ankara Valiliğinden bayram tedbirleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 18:45

Ankara Valiliği, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir dizi tedbir aldı.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın saat 08.00 başlayacak ve 15 Ekim Pazartesi saat 08.00'e kadar geçerli olacak tedbirler şöyle:

- Halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş ve eğlence merkezlerinde, PTT binalarında, gar ve otogarlarda, şehir içi ve şehirler arası yollarda görevli trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları artırılarak gerekli güvenlik ve trafik önlemleri alınacak.

- Bayram tatili öncesinde ve sonrasında AŞTİ girişinde ve çıkışında, kara yollarında trafik yoğunluğunun artacağı göz önünde bulundurularak, tüm trafik önlemleri alınacak, denetimlerde araçlarında bulunması gereken malzemeler eksik olanların kara yollarında seyrine müsaade edilmeyecek.

- 11 Ekim 2007 Perşembe saat 08.00'den itibaren 14 Ekim Pazar saat 18.00'a kadar kabir ziyaretinde bulunanların yoğunluk oluşturacağı göz önünde bulundurularak, Cebeci Şehitliği, Cebeci Asri, Karşıyaka ve Hasköy mezarlıklarında gerekli güvenlik önlemleri alınacak.

Haberin Devamı

- 12 Ekim 2007 Cuma saat 06.00'dan itibaren bayram namazı sonuna kadar yoğunluk oluşacağı göz önünde bulundurularak, başta Kocatepe, Hacı Bayram ve Maltepe Camii olmak üzere camilerde gerekli güvenlik önlemleri alınacak.

11 Ekim 2007 Perşembe saat 08.00'dan itibaren 15 Ekim Pazartesi saat 08.00'a kadar bayram tatili süresince istek ve şikayetlerin bildirilebilecek veya yardım talebinde bulunulabilecek telefon numaraları şöyle;

Polis İmdat: 155
Gözaltına alınan şahıslar: 303 50 65-384 08 60 (faks)
Asayiş Şube Müdürlüğü: 303 55 25
Nöbetçi Müdürlüğü: 303 50 50
Şehir İçi Trafik: 362 62 62
Bölge Trafik: 412 58 33-397 59 10 (faks)

Ankara Emniyet Müdürlüğü İnternet Adresi: www.ankara.pol.tr

- İl Jandarma Komutanlığı kendi sahasındaki alanlarda gece ve gündüz trafik ve diğer denetimleri yapacak, doğabilecek her türlü hadiseyi anında önleyebilecek yeterli kuvveti hazır bulunduracak. Kırsal kesimdeki olaylar Jandarma'nın 156 numaralı telefonuna bildirilecek.

- Yataklı tedavi kurumlarında ve acil servis ünitelerinde personel planlamasının yapılması, hastaneye müracaat eden vakalara anında müdahale edilerek mağduriyetlerin giderilmesi, kan merkezlerinde gerekli kanların önceden tedarik edilmesi, hastanelerin acil servislerinin takviyeli olarak çalışması için yetkililer uyarılırken, uyarılar çerçevesinde gerekli denetimler yapılacak. Acil yardım ve kurtarma hizmetlerince 24 saat hizmet verilecek ve 112 numaralı telefonla gerekli irtibat kurulacak.

Haberin Devamı

- Gıda Kontrol ve Çevre sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince denetimler artırılacak. Bu konu ile ilgili şikayetler 385 97 00 numaralı telefona yapılabilecek.

- Bayram tatili süresince İl Sağlık Müdürlüğünde koordinatör bir müdür yardımcısı görev yapacak.

DENETİMLER

- Ramazan Bayramı tatili süresince yaygın ve yoğun vergi denetimleri yapılacak.

- Şeker imalatçılarının yoğun olarak bulundukları semtler ve benzeri bölgeler içerisinde bulunan tatlı, şeker imalat ve satıcıları ile bu merkezden tatlı ve şeker imalatı için gerekli malzemeleri alıp kendi imalathanelerinde tatlı ve çikolata imal edenlerin, imalat sırasında kullandıkları malzemelerin nereden alındığı, belgelerinin olup olmadığı, imalat ve satış yerlerinde çalıştırılan personelin kayıtlı olup olmadığı gibi hususlara bakılarak, satışlarda da belge düzenine uyulup uyulmadığına yönelik tespitler yapılacak.

Haberin Devamı

- Başka illerde üretilip kente gönderilen şeker ve tatlıların sevkıyatında belge düzenine uyulup uyulmadığı konusuna önem verilecek.

- Ekonomik hareketliliğin yoğunlaştığı Kızılay ve Ulus'ta bulunan çarşı ve pasajlar ile Armada, Migros, Bilkent Real, Ankamall ve Cepa gibi büyük alışveriş merkezleri başta olmak üzere her semtin ekonomik faaliyetlerinin yoğunlaştığı yerlerde de denetime ağırlık verilecek.

- Gece denetimleri lokantalar, oteller ve benzeri işletmelerde yapılacak. Bu yerlerin denetiminde belge düzeni ile iş yerine ve iş yerinde çalışanlara ilişkin tespitte bulunulacak. Sabit 5 ayrı noktada bulunan şikayet ve danışma araçları hizmet verecek.

Haberin Devamı

- Bayram tatili süresince “189 Alo Maliye” servisine ihbar ve şikayetler iletebilecek ve vergi konusunda bilgi alabilecek.

KORSAN OTOBÜSLER TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

- Korsan otobüsler trafikten men edilecek.

- EGO Genel Müdürlüğü, şehir içinde ve mezarlıklara yapılacak ziyaretlerde rahatça ulaşım olanağı sağlayacak.

- Doğal gazın kesintisiz kullanılabilmesi için gerekli tedbirler alacak.

- ASKİ Genel Müdürlüğü bayram süresince normal su programlarını uygulayacak, su kanal ve arızaları için nöbetçi ekipler hazır bulundurulacak.

- Mezarlıklar Müdürlüğünde, mezarlıklara yapılacak ziyaretlerin yoğun olması nedeniyle gerekli nöbet sistemi oluşturularak hizmetlerin aksamaması için gerekli tedbirler alınacak.

Haberin Devamı

- Elektrik arızası ile ilgili Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'nin belirlemiş olduğu 186 numaralı telefon aranabilecek.

- Gürültü şikayetleriyle ilgili “176 Alo Gürültü” telefonu aranabilecek.

- PTT ve Türk Telekom görev alanına giren her konuda tüm tedbirleri alarak, mektupların dağıtımında ve diğer hizmetlerin ifasında çalışmalarını titizlikle yerine getirecek.

Ankaralıların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Ankara Valisi Kemal Önal, tüm tedbirlerin yanı sıra, seyahat edecekleri uyararak, trafik kurallarına uymalarını, hatalı sollama ve aşırı süratten kaçınmalarını, uykusuz araç kullanmamalarını istedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!