Ankara Üniversitesi 51 akademisyen alacak! Başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

Ankara Üniversitesi 51 akademisyen alacak Başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2019 22:16

Ankara Üniversitesi Resmi Gazete'de verdiği ilana göre akademisyen alımı yapılacağını duyurdu. Üniversite bünyesinde Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 51 akademisyen görev yapacak. Başvurular 15 gün geçerli olacak ve başvurular posta yolu ile kabul edilmeyecek. Peki, Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi alımı başvuru şartları neler? İşte, ilanla ilgili detaylar.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, "Anabilim Dalı itibariyle unvanı belirtilen Üniversitemiz akademik birimlerinde açık bulunan kadrolara 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Profesörlük ve doçentlik kadrosuna başvuracakların; Rektörlük Personel Daire Başkanlığına; Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracakların ilgili birimlere bir dilekçe ve ekinde aşağıda içeriği belirtilen dosya ile başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Başvuru için asgari koşulları sağladığına ilişkin beyanname
- Doktora ve/veya doçentlik belgeleri (onaylı sureti)
- Yabancı Dil Belgesi (onaylı sureti)
- Özgeçmiş
- Yayın Listesi (Profesör kadrosuna başvuranlar başlıca araştırma eserini belirteceklerdir.)
- TC Kimlik No
- Fotoğraf (1 adet)
- Bilimsel yayınlar, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıflar, sanat eserleri, icra olunan eserleri ve bunlara ilişkin doküman, eğitim-öğretim faaliyetleri, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlik veya yüksek lisans bilim uzmanlığı
çalışmaları, Üniversiteler veya Yüksek Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan eserleri (Adaylar Profesör kadrosuna 6 takım; Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna 4 takım dosya ile başvuracaklardır.)
1 - Başvurular ilanın Resmi Gazete’de yayımı tarihinden itibaren 15 gündür.
2 - Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
3 - Doçent kadrosuna profesörlerin, Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna ise profesör ve doçentlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
4 - Başvurularda anılan Kanun, Yönetmelik ve İlkelerde öngörülen koşulları yerine getirmeyenlerin ve belirtilen niteliklere sahip olmayanların başvuruları işleme konulmayacaktır.

Haberin Devamı

İLANLA İLGİLİ DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN

 

BAKMADAN GEÇME!