Ankara Serdal Kandemir'i arıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara Serdal Kandemiri arıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 07:33

Ankara’da dere kenarında oynarken kaybolduğu iddia edilen Serdal Kandemir’i arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarının yapıldığı bölgede açıklama yapan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, “Bir netice almak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah hayırlı bir netice alır canlı, sağ bir şekilde buluruz” dedi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, Çankaya’nın İmrahor Mahallesinde yaşayan Özbirlik İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Serdal Kandemir, önceki gün öğle saatlerinde okuldan ayrıldıktan sonra eve dönmedi. Serdal’dan haber alamayan ailenin durumu polise ihbar etmesi üzerine polis ekipleri, çocuğun okulu, yaşadığı mahalle ve çevresinde arama çalışması başlattı. Çocuğun en son İmrahor Deresi’nin civarında görülmesinden dolayı itfaiye, AFAD ve su altı arama-kurtarma ekiplerinin, İmrahor Deresi’nde arama çalışmaları devam ediyor.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaarslan da itfaiye, AFAD ve su altı arama-kurtarma ekiplerinin İmrahor Deresi’ndeki arama çalışmalarını yerinde izledi. Arama-kurtarma ekipleri, İmrahor Deresi’nin üzeri kapalı olan kısımlarını kepçe yardımıyla açarak ve kanal görüntüleme aracı kullanarak Serdar’ı arama çalışmalarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Ekiplerin arama çalışmalarını yerinde izleyen Vali Kılıçlar, AFAD görevlilerinden arama çalışmaları hakkında bilgi aldı. Arama bölgesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçlar, “Dün okuldan çıkan Serdar çocuğumuzun, eve gelirken bu dere yatağında arkadaşıyla oynarken düştüğü söylendi. Biz de bunun üzerine dün akşamdan itibaren arama çalışmalarımıza başladık. Şu ana kadar bir neticeye ulaşamadık. Ama bu dere yatağı bu noktadan sonra kapatılıyor ve kapalı olarak 11 buçuk kilometre şehir içinde kapalı olarak geçiyor. Burada değildir inşallah bu çocuğumuz ama her ihtimali değerlendirerek parça parça bu kapalı dere yatağının üstünü ASKİ’nin iş makineleriyle kırarak, buradaki derenin hepsini arayacağız. Bütün ihtimalleri sıfıra indirmek için. İnşallah hayırlı bir netice elde ederiz. İnşallah burada değil başka bir yerde çıkar Serdar çocuğumuz ama biz her türlü ihtimali değerlendirerek ASKİ, itfaiye, emniyet teşkilatımız, AFAD İl Müdürlüğü bütün arkadaşlarımız ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Bir netice almak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah hayırlı bir netice alır canlı, sağ bir şekilde buluruz” ifadelerini kullandı. 

BAKMADAN GEÇME!