Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Güncelleme Tarihi:

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 11:05

Terör kanlı yüzünü bu kez Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanlarının bulunduğu, TBMM, Başbakanlık Merkez bina ve İçişleri Bakanlığı’na 200 metre uzaklıkta gösterdi. Askeri personeli taşıyan servis araçları kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla aralarına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlamayla birlikte araçlar alevler içinde kaldı. Patlamada 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı. Saldırıda sivil memur 25 yaşındaki Orçun Munyas da hayatını kaybetti. Cenaze töreninde Munyas’ın kardeşi Elif, "Ben seni Ankara’dan böyle mi getirecektim. Kardeşimi götürmeyin" diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Ateş düşen 28 ocaktan biri gazeteci Gülşen Yıldız'ın baba evi...  Bombalı saldırı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Yayınlar Dairesi'nde yaklaşık 4 yıldır gazeteci olarak çalışan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Yıldız'ı iş çıkışında yakaladı. Ankara Garı'nda meydana gelen patlama sonrasında çok ağlayan ve günlerce kendini toplayamayan Yıldız, saldırı sonrasında Facebook'taki profilini karartmış. 

ÇANKIRI 2 ŞEHİT VERDİ

Ankara’da meydana gelen patlamada Çankırı 2 şehit verdi. Patlama anında servis içerisinde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Cumali Akman ve 3 yıllık Astsubay Mehmet Koray Pınar şehit düştü. 

Haberin Devamı

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Cumali Akman

Şehit Akman’ın 3 yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Cumali Akman'ın Çankırı'da defnedileceği bildirildi.

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Mehmet Koray Pınar

28 yaşındaki oğlu Hava Astsubay Koray Pınar'ı kaybeden anne Ayten Pınar'ı, Adli Tıp önünde beklerken oğluyla aynı birlikte görev yapan rütbeli bir asker teselli etti. Pınar, "Nasıl yaşarım onsuz. Nasıl dayanacağım bu acıya. Koray'ın düğününü yapacaktım" diyerek feryat etti. Pınar'ın bu sözleri üzerine yanında bulunan asker de gözyaşlarına hakim olamadı.      

BURSA'DA ÇİFTE ŞEHİT ACISI

Başkent Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden 2'sinin Bursalı olduğu belirlendi. Hain saldırıda hayatını kaybeden Muharebe Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan'ın (25) Bursa'nın Mudanya İlçesi'ndeki ailesine acı haber verildi.

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Feyyaz İlhan

Haberin Devamı

Van’ın Başkale İlçesi’nden gelerek Mudanya İlçesi’ne yerleşen İlhan ailesinin oturduğu sokak ve apartman Türk bayraklarıyla donatılırken, Mudanya Belediyesi de bu sabah bina önündeki molozları iş makineleriyea temizledi.

Bekar olan şehit astsubayın Facebook sayfasındaki paylaşımları görenleri duygulandırdı. Fenerbahçe taraftarı olan İlhan’ın 7 Şubat’ta sayfasına, "Unutma Türkiye bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var" yazdığı görüldü.

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

ANKARA'DAKİ PATLAMADA ŞEHİT DÜŞEN ALİ ÖZTAŞ'IN TERHİSİNE 73 GÜN KALMIŞTI

Ankara'daki terör saldırısında şehit olan asker şöförlerden 28 yaşındaki Ali Öztaş'ın Adana'daki baba evine ateş düştü.

Haberin Devamı

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Ali Öztaş

Açık Öğretim Fakültesi'nde okuduğu için askere geç giden Ali Öztaş'ın şehit olduğu haberi sabaha karşı Adana'nın Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan babası Mehmet ile annesi Miyeser Öztaş'a bildirildi. Acı haberle yıkılan 3 çocuk sahibi Öztaş çifti, Ankara'ya götürüldü. 

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Şehidin annesi Miyeser Öztaş, gözyaşları içerisinde "Oğlumu paramparça ettiler. Onlar da parça parça olsun. Benim kuzumu yavrumu benden aldılar. En son bir gönce görüşmüştüm. Oğlumla sürekli görüşürdüm. Kuzum beni habersiz bırakmazdı. Dün televizyonda patlama olduğunu öğrendikten sonra kuzuma ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım. O sırada kuzumda şehit olmuş. Yaktılar beni. Onlarda yansınlar" dedi.

Dayı Veli Çelik, yeğeninin terhis olmasına 73 gün kaldığını, 1 ay önce Adana'ya izne geldiğini söyledi. Yeğeninin çok iyi niyetli bir çocuk olduğunu belirten dayı Çelik, "Sivil yaşamında şoförlük yaptığı için askerliğini de şoför olarak yapıyordu. Belki de patlatılan servisi kullanıyordu. Teröre lanet olsun, vatan sağ olsun. Yapacak bir şey yok" dedi.

Haberin Devamı

ISLAHİYE MEHMET YENER'E AĞLIYOR

Başkent'te dün akşam düzenlenen saldırıda şehit olan Astsubay Başçavuş Mehmet Yener'in Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne bağlı Kozdere Mahallesi'ndeki babasının evine ateş düştü. Şehit Yener'in 19 yıldan bu yana orduda görev yaptığı 5 yıl önce Ankara'ya atandığı öğrenildi. Eşi öğretmen olan 2 çocuk babası Mehmet Yener'in teşhisi için Isparta'da polis olan ağabeyi Ömer Yener'in de Ankara'ya gittiği belirtildi.

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Mehmet Yener

ORÇUN MÜNYAS 1,5 YIL ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞ

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden sivil memur Orçun Münyas'ın (25), Muğla'nın Fethiye ilçesindeki babaevinde yas var.

Haberin Devamı

Münyas'ın çocukluk arkadaşı Cihan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşının iyi bir insan olduğunu ve çevresinde sevildiğini anlattı. Münyas'ın daha önce bir bankada çalıştığını ve şimdiki görev yerine yaklaşık 1,5 yıl önce başladığını ifade eden Yıldırım, "Daha önceki çalışma ortamını beğenmediği için tekrar sınava girdi ve Ankara'ya atandı. Biz de onun adına sevinmiştik ama gelen acı haber bizi üzdü" dedi.

Yıldırım, dün yaşanan patlamadan sonra arkadaşını birçok kez aradığını ancak ulaşamadığını, acı haberi sabah öğrendiğini anlattı.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ 

Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitiren sivil memur 25 yaşındaki Orçun Munyas’ın cenazesi uçakla Dalaman Havalimanı’na, buradan da araç konvoyu eşliğinde Fethiye’nin Taşyaka Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanlığı’nda görevli olan Munyas için evde helallik alındı. 

Cenazeyle birlikte Ankara’dan gelen baba Mehmet, anne Gürsel, kız kardeşi Elif Munyas, evin önünde tabuta sarılarak ağladı. Munyas’ın kardeşi Elif, "Ben seni Ankara’dan böyle mi getirecektim. Kardeşimi götürmeyin" diye gözyaşı döktü. Munyas’ın tabutuna çok sevdiği sümbül çiçeği atıldı. 

Helallik alınmasının ardından Munyas’ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında Taşyaka Şehir Mezarlığı’na getirildi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Muğla Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da katıldı. Baba Mehmet Munyas cenazede Vali Amir Çiçek ile birlikte saf tuttu. Cenaze töreninin ardından Orçun Munyas’ın cenazesi toprağa verildi. Munyas’ın annesi, babası ve kız kardeşi de mezarına avuçlarıyla toprak attı.

’VATAN, BAYRAK DÜŞMANI DÜN VARDI, BUGÜN DE VAR’

Cenaze çıkışında, gazetecilerin dün akşam Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla yakalanan 3 kişiye ilişkin sorusunu yanıtlayan Vali Amir Çiçek, şöyle dedi: 

"Ülkemize kastedenler, vatanımızı bölmek isteyenler amacına hiçbir zaman ulaşamayacak. Tüm milletimiz başı sağ olsun, yaralılarımız da inşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşur. Vatan, bayrak düşmanı dün vardı, bugün de var. Biz ayaktayız. Polisimiz, jandarmamız eylem yapma girişiminde bulunanlara fırsat vermiyor. Eylem yapma hazırlığındayken operasyon yapıldı ve yakalandılar. Şu an savcılıkta tahkikatı yapılıyor. Şu an soruşturma aşamasında olduğu için bir açıklama yapamıyorum. Soruşturma bittikten sonra detaylar ortaya çıkacak. Hiçbir yerde emellerine ulaşamayacaklar. Nerede olurlarsa olsunlar. Muğla’da da halkımız sağduyulu. Ama bir eylem yapmaya kalkarlarsa emniyetimizin, jandarmamızın gücüyle üstesinden geliriz. Bütün Muğlalılara ve milletimize sağduyulu olduğu sürece bunlar bir şey yapamaz."

Vali Çiçek, yakalananların terör bağlantısının sorulması üzerine ise soruşturma devam ettiği için konuyla ilgili detaylı bilgi veremeyeceğini kaydetti. Vali Çiçek, daha sonra başsağlığı için Orçun Munyas’ın evine gitti.

İBRAHİM BARAN'IN BABASINA TELEFONDA OĞLUNUN ŞEHİT OLDUĞUNU SÖYLEYEMEDİLER

Ankara'daki terör saldırısında şehit düşen Astsubay İbrahim Baran'ın Kırşehir'in Kaman İlçesi'ndeki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Başköy köyünde yaşayan Mustafa Baran'ı, saldırının ardından telefonla arayan yetkililer, oğlunun yaralandığını belirterek Ankara'ya çağırdı. Eşi Ayşe ile Ankara'ya giden baba Mustafa Baran, burada oğlunun şehit olduğu bilgisini aldı.  

Evli ve 2 çocuk babası şehit Astsubay İbrahim Baran'ın (42), ailenin en küçük evladı olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin, Ankara'da bir kamu kurumunda çalışan eşinin isteğiyle Ankara'da toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

İbrahim Baran

FATMA BERNA ATMACA 3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Berna Atmaca'nın henüz 3 ay önce dünyaevine girdiği öğrenildi.               
Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı bahçesinde 26 yaşındaki Atmaca'nın cenazesini almak için bekleyen akrabası Mustafa Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 aylık bir ailenin terör kurbanı olduğunu söyledi.               

Berna Atmaca'nın yeğeniyle evlendiğini ifade eden Atmaca, "Yaklaşık 3 ay önce dünyaevine girmişlerdi. Kendisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığının içerisindeki bir banka şubesinde memur olarak çalışıyordu. Önceden İstanbul'da yaşıyorlardı ve tayini buraya çıkınca 1,5 ay önce Ankara'ya taşındılar" dedi.               

Servisle evine gitmeye çalıştığı sırada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden gelinlerinin, yeğeniyle birbirlerini severek evlendiklerini belirten Mustafa Atmaca, "Kahramanmaraş'tan gelen annesinden kan örneği aldılar. Şu an bekliyoruz. Ecel buraya çekmiş" ifadeleriyle yaşadıkları acıyı anlattı.    

Güçlükle ayakta duran anne Hatice Atmaca ise kızının yeni evlendiğini ifade ederek, "Kelimelerin bittiği yerdeyim, diyecek hiçbir şey bulamıyorum" diye konuştu.            

CÜNEYT SERTEL'İN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ  

Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısı kurbanları arasında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel'in evine ateş düştü. Haymana Topçayırı Mahallesi nüfusuna kayıtlı Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel'in evli ve 18 yaşında Zeynep 8 yaşında Ceren isimli iki kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Cüneyt Sertel


EREN ÖRDEK

4 AY ÖNCE EV ALDIĞI ANNESİNE ŞEHİT OLDUĞUNU SÖYLEYEMEDİLER

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Şehit olan Başçavuş 35 yaşındaki Eren Ördek’in İzmir’de yaşayan ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Babasını yıllar önce kaybeden şehidin 4 ay önce kredi çekerek ev aldığı annesi Rahime Ördek’e oğlunun yaralı olduğu söylendi. Ağrılı ve Kürt kökenli olan şehidin yakınları, terörü lanetledi ve annesinin evinin bulunduğu binaya dev Türk bayrağı astı.

Ankara’da askeri personeli taşıyan servis araçlarına dün bomba yüklü otomobille düzenlenen saldırıda şehit olan Başçavuş Eren Ördek’in İzmir Buca’da ana ocağına ateş düştü. Daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak Marmaris Aksaz’da görev yapan ve yaklaşık 4 ay önce de kara birliklerinde görev verilen Ördek’in tayinin Ankara’ya çıktığı belirtildi. Tayini çıktıktan sonra İzmir’de yaşayan ailesinin yanına, eşi Gülden Ördek, kızları Yaren Ördek (9) ve Ceren Ördek (4) ile gelen Başçavuş Eren’in kredi çekip annesi Rahime Ördek’e ev aldığı bildirildi. Kara birliklerinde görev yapacak olması nedeniyle büyük mutluluk yaşayan şehit Ördek’in yakınlarına "Artık ailemi ve çocuklarımı daha çok görebileceğim, onlara biraz daha vakit ayırabileceğim" dediği öğrenildi. Şehidin, Babası Nezir Ördek’i 6 yıl önce kanser hastalığından kaybettiği, 5 çocuklu ailenin 2’nci çocuğu olduğu kaydedildi.

EN SON EŞİNİ ARADI

Ağrılı ve Kürt olan Başçavuş Ördek’in kayınbiraderi Önder Çelikezen, eniştesinin vatanını çok sevdiğini her fırsatta vatanına hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getirdiğini söyledi. Patlama haberini duyduktan sonra eniştesine ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Çelikezen, "Eniştemi aradık ama açmadı telefonunu. En son ablamla konuşmuş, ’Ben işten çıktım eve geliyorum, eve bir şey lazım mı?’ diye sormuş. Kısa süre sonra da patlama olmuş. Saatlerce ulaşamadık, sonra acı haberi aldık. Annesine ev almıştı, yıllarca denizde görev yaptı ailesine kavuştu ama kısa sürdü" diye konuştu. Şehidin eşinin akrabası Mehmet Tota da terörü lanetleyip, "Bu işin Türk’ü Kürt’ü yok. Bu terördür. Bizim ailemizde Kürt de var Türk de, yeter artık. 6 ayda bir evine gelir çocuklarını görür 3 gün kaldıktan sonra yeniden denize açılırdı. 12 yıl denizlerdeydi. Karada görev almaya başladıktan sonra ailesini daha çok göreceği için seviniyordu" dedi.

ANNEYE SÖYLEYEMEDİLER 

Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin kardeşleri ve amcaları Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. Olayla ilgili anne Rahime Ördek’e ise oğlunun şehit olduğu söylenemedi. Gözü yaşlı anneye oğlunun yaralı olduğu söylenebildi. Şehidin annesi için aldığı evin bulunduğu binaya dev Türk bayrağı asıldı. Yakınları bina dışında taziyeleri kabul etmeye başladı.

BABADAĞ AİLESİ YARALI KURTULDU, DURUMLARI İYİ

Ankara saldırısı: 28 ocağa ateş düştü

Dün akşam Ankara'daki bombalı terör saldırısında Karabüklü bir aile yaralandı.
Ankara'da askeri kurumda sivil memur olarak çalışan ve olay esnasında serviste olduğu belirtilen Nihal Babadağ ve eşi Kadir Babadağ'ın yaralandığı ve Hacettepe Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi.

Karabük Demir Çelik Fabrikalarından emekli Yılmaz ve Pakize İlgün'ün kızı olan Nihal Babadağ'ın hayati tehlikesi olmadığı, eşi Kadir Babadağ'ın kafatasında meydana gelen yaralanma nedeniyle tekrar ameliyata alındığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!