Ankara Rakka IŞİD operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Ankara Rakka IŞİD operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 01:53

ANKARA’da, terör örgütü IŞİD’e eleman kazandırdıkları, elemanların Suriye’ye geçişlerini organize ettikleri ve maddi destek sağladıkları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

IŞİD’in merkezi konumundaki Rakka’daki üst düzey komutanlarla bağlantılı oldukları iddia edilen şüphelilerden 5’i tutuklandı. Gözaltına alınan Y.K.’nin, IŞİD’e katılımlarıyla gündeme gelen Hacıbayram Mahallesi’nin sorumlusu olduğu ileri sürüldü.
Ankara’daki Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Süleyman Bengi İ., (19), 16 yaşındaki ikiz erkek kardeşleri Dilar ve Dilşat’ı yanına alarak IŞİD’e katılınca, bir üniversitede öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Ş.İ., çocukları için polise başvurdu. Şikâyetin adresi ise Ankara’daki Hacıbayram Mahallesi’ydi. Mahalleyle ilgili şikâyetler artınca Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından TEM ekipleri Sincan, Etimesgut ilçeleri ile Hacıbayram Mahallesi’nde belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veriye el konuldu. Dijital veriler kriminal incelemeye gönderildi. TEM’de sorgulanan şüphelilerden D.D., Y.K., A.İ., İ.C. ve A.İ. tutuklandı.

Haberin Devamı


KOMUTANLARLA BAĞLANTILI


Şüphelilerin IŞİD’e eleman temin ettiği, elemanlarının Türkiye’den Suriye’ye geçişlerini organize ettikleri ve maddi destek sağladıkları iddia edildi. Tutuklanan şüphelilerden Y.K.’nin IŞİD’in Hacıbayram Mahallesi sorumlusu olduğu da ileri sürüldü. Şüphelilerin IŞİD’in merkezi konumunda bulunan Rakka’daki örgütün üst düzey yöneticileriyle irtibatlı olduğu, yapılan çalışmaları IŞİD komutanlarına rapor ettikleri de iddialar arasında.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!