Ankara-Moskova arasında Suriye trafiği

Güncelleme Tarihi:

Ankara-Moskova arasında Suriye trafiği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 15:13

Suriye krizinin çözümü konusunda farklı görüşlerde olan Ankara ile Moskova arasında dün akşam başlayan yoğun telefon trafiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeyle devam etti.

Haberin Devamı

Kremlin Sarayı Basın Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu telefon görüşmesi, Başbakan Erdoğan’ın talebi üzerine gerçekleşti.

Erdoğan-Putin görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye meselesini kapsayan bölgedeki gelişmelerin de geniş yer bulduğu açıklandı.

Erdoğan ile Putin’in ele aldıkları Suriye konusu şöyle tarif edildi:

“İki ülke lideri bölgemizde ve özellikle Suriye etrafında son durumla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Her iki taraf Suriye krizine siyasi bir çözüm bulunması için çalışmalarını koordineli biçimde sürdürme kararı aldı”.

LAVROV İLK DEFA DAVUTOĞLU'NU ARADI

Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinden önce dün akşam Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov meslektaşı Ahmet Davutoğlu’nu yine telefonla aramıştı. Lavrov, İsviçre’de yapılan Rusya-ABD-BM Suriye konulu uzman heyetler toplantısı hakkında bilgi verirken, Davutoğlu da Rus meslektaşına Katar’da birkaç gün önce gerçekleşen “Suriye’nin Dostları” toplantısı hakkında bilgi verdiği duyurulmuştu. Suriye krizi patlak verdiği günden bu yana çözüm için sürekli Türk tarafı Rus muhataplarını ararken, dün akşam ilk defa tersi yaşanmış olmuştu.

Haberin Devamı

Rusya’daki siyasi gözlemciler Moskova ile Ankara arasında son 24 saatte yaşanan yoğun telefon trafiğinin Cenevre’de toplanması planlanan Cenevre-2 Suriye konferansına bağlıyor. Rusya yönetimi Batılı ülkelerle temaslarında yaptığı gibi Türkiye’yi de İran’ın bu konferansa alınması için ikna etmeye çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!