Ankara Gar katliamında garip ifade

Güncelleme Tarihi:

Ankara Gar katliamında garip ifade
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 00:23

ANKARA Tren Garı’nda 102 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin davanın dördüncü duruşması dün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Haberin Devamı

Duruşmada, sanık Esin Altıntuğ’u evinde bir gece misafir eden Tavukçu Cuma lakaplı Cuma Dabanıyassı tanık olarak dinlendi. Tanık Dabanıyassı, kızının bir Kuran kursu kermesinde tanıştığı sanık Esin Altıntuğ’un saldırıdan birkaç gece önce 23.00 sıralarında evine geldiğini, kocası evde olmadığı için korktuğunu ve küçük bebeğiyle kendilerinde kalmak istediğini söylediğini, bebeğe acıdığı için kendisinin de izin verdiğini iddia etti.

TUTUKLAMA REDDEDİLDİ

Dabanıyassı, sanıklarla ya da saldırıyla ilgisi olmadığını, esnaflık yaptığını, Esin Altıntuğ’un yalan ifade ile kendisini terör örgütü DEAŞ mensuplarını Suriye’ye geçirmeye aracılık etmekle suçladığını savundu. Bazı müşteki avukatları tanık Dabanıyassı’nın yalan ifade verdiğini, ifadelerinde çelişkiler olduğunu iddia ederek, sanık Esin Altuntaş’ın samimi ifadesinde, kendisi ile diğer örgüt mensuplarını görüştüren kişinin “Tavukçu Cuma” olduğunu, örgüt üyelerinin Suriye’ye de geçmesine de yardımcı olduğunu söylediğini anımsattı. Müşteki avukatları, tanık Cuma Dabanıyassı’nın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme talebin reddine karar verdi.

Haberin Devamı

SALONDA GERGİNLİK

Duruşmada daha sonra terör saldırısının ardından yaralılara müdahale eden taksi şoförü Nihat Özdemir tanık olarak dinlendi. Tanık Özdemir’in tanıklık yemini sırasında bazı sanıkların ayağa kalkmaması üzerine müşteki avukatları, durumu Mahkeme Başkanı Giray’a bildirdi. Tekrarlanan tanıklık yemini sırasında da bir sanık ayağa kalkmadı. Bu sanık ile bazı müşteki avukatları arasında tartışma çıktı. Karşılıklı tartışma üzerine, salonda bulunan müşteki yakınları sanıklara tepki gösterdi. Bazı müştekiler, sanıkların bulunduğu bölüme geçmeye çalışırken, sanıkların bulunduğu bölüme su şişeleri fırlatıldı. Gerginliğin yatışmaması üzerine sanıklar jandarmanın kalkanları arasında salondan çıkarıldı. Mahkeme başkanı duruşmaya ara vermek zorunda kaldı. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde müşteki avukatları dosyadaki eksikliklerin giderilmesi talebinde bulundu. Duruşmaya bugün devam edilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!