Ankara Emniyet Müdürü şüpheli sıfatıyla ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Ankara Emniyet Müdürü şüpheli sıfatıyla ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kayseri Emniyet Müdürü olduğu dönemde “örgütlü olarak ihaleye fesat karıştırmak” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla dün ifade verdi.

Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedilen Özdemir’in tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
Özdemir’in Kayseri Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı sırada, Kayseri Emniyeti’nin temizliği için yapılan ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla 2009 Mayıs’ında bir operasyon başlatıldı. Kayseri’de temizlik işleri yapan Par Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Türker Horoz tutuklandı. Aynı zamanda Kayserispor’un 2. Başkanı olan Horoz’un tutuklanması sonrası Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı örgüt suçlarına bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Soruşturmayı yürütmekle özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin görevlendirildi. Soruşturma kapsamında Özdemir’in Kayseri Emniyet Müdürü olduğu dönemde yapılan temizlik ihalesini Par Grubu’nun 1 kuruş farkla kazandığı tespit edildi. Özdemir’in, Par Grubu’nun sahibi Horoz’la bağlantısı saptandı. İfadesi alınmak için savcılığa davet edilen Özdemir, dün sabah saat 09.00’da Ankara Adliyesi’ne geldi. Adliyeye, gizlice giriş yapan Özdemir, öğle saatlerine kadar soruşturma savcısı Tuğtekin’e ifade verdi. Tuğtekin, ifadenin ardından Özdemir’i, “örgüte yardım ve yataklık” suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevketti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Selahattin İnce dosyayı incelerken, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli üst düzey emniyet müdürlerinin de adliyeye geldikleri görüldü. Emniyet müdürleri Özdemir’in sorgusu bitene kadar adliyede kaldılar. Nöbetçi hakim Selahattin İnce’ye avukatları nezaretinde 4 saat ifade veren Özdemir tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!