Ankara’da Karayılan öldürüldü iddiası

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da Karayılan öldürüldü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 20:06

Genelkurmay’ın 1 Mayıs’ta PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki varlığına yönelik düzenlediği hava operasyonunda PKK’nın en önemli isimlerinden Murat Karayılan’ın öldürüldüğü iddia edildi.

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

Operasyonun yapılma nedeninin de Karayılan ve beraberindeki bir grup üst düzey PKK’lının Kandil’e gittiği istihbaratının alındığı bilgisi olduğu Ankara’da kulislere yayıldı.

İstihbarat üzerine harekete geçen Genelkurmay’ın düzenlediği operasyonda Karayılan dahil pek çok PKK’lının öldürüldüğü ancak Genelkurmay’ın Karayılan konusunda kesin teyit almadığından bir açıklama yapmadığı iddia ediliyor. Bölgede yapılacak istihbarat çalışmasının ardından etkisiz hale getirilen terörister arasında Karayılan isminin bulunduğunun da kesin olarak belirlenmesi durumunda Genelkurmay’ın bunu bir iki gün içinde kamuoyuna yeni bir açıklamayla duyurması bekleniyor.

Genelkurmay bildirisine “Etkisiz hale getirilen teröristler arasanda üst düzen sorumluların da bulunabileceği değerlendirilmektedir” cümlesinin konulmasının nedeni de Karayılan’ın öldürülmesi istihbaratının gelmesi olduğu kaydediliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!