Ankara’da IŞİD zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da IŞİD zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 01:14

IŞİD’in Peşmerge güçlerinin karşı koymasına rağmen Türkiye sınırını da tehdit edebilecek boyutta Kuzey Irak içinde ilerlemesi Ankara’yı harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, önceki gün görüştüğü Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine dün sabah erken saatlerde Irak ve Suriye’deki gelişmeleri ele almak amacıyla Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la bir araya geldi.

ASKERİ ÖNLEMLER

Yaklaşık 3 saat süren Dışişleri Konutu’ndaki toplantıda, IŞİD’in bölgede ilerlemesi üzerine Irak ve Suriye’de sahada yaşanan değişiklikler, olası bir toplu göç ve bunun beraberinde getireceği güvenlik önlemlerine karşı alınabilecek tüm önlemler ve senaryolar değerlendirildi. Komutanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sınır boyunca en kötü senaryoya karşı hazır olduğu bilgisini verdi. Savaş uçaklarının ve bir İHA’nın önceki akşam ve dün sabah Kuzey Irak’taki hareketliliği tespit etmek için keşif uçuşu yaptığı ileri sürüldü. Ancak Genelkurmay Başkanlığı bu iddiayı reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!