Ankara’da 13 kişiye tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da 13 kişiye tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:00

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ankara’da düzenlenen gösterilere katılan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sol örgütlere yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 4’ü savcılık 6’sı mahkemece serbest bırakılırken 13 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle görevli mahkemenin hâkimi Abdullah Bahçeci, tutuklama gerekçesini ise “Silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme” olarak gösterdi. Ankara’da ilk operasyon da ise 23 kişi tutuklanmıştı.
MEŞRU MÜDAFAA HAKKIM
Şüphelilerden Deniz Can A., ifadesinde polisin elinde olan fotoğraftaki kişinin saç benzerliği nedeniyle gözaltına alındığını belirterek, “Suça karışan kişiyi polis açık tenli olarak belirtmektedir ben esmerim. Saç benzerliğiyle buradayım” derken, Murat B.’nin “Yalnızca gömlek benzerliğinde burdayım” dediği öğrenildi. Umut T. ise “Gösterilerde ölen Ethem Sarısülük’ü vuran polis meşru müdafaadan serbest kalıyor. Ben de polisin gaz, su ve şiddetine karşı meşru müdafaa hakkımı kullanarak ve kendimi korumak amacıyla taş attım” dedi. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sosyal paylaşım sitelerinden polise hakaret ve tahrik içerikli sözler yazdığı iddia edilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli Tekin B. (35), savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!