Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden çarpıcı karar: Hepsi iptal

Güncelleme Tarihi:

Ankara Büyükşehir Belediyesinden çarpıcı karar: Hepsi iptal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 17:42

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, daha önce yapılan protokollerle ‘25 yıllığına bedelsiz’ olarak spor kulübü derneklerine tahsis edilen Ankara’daki 7 ayrı spor tesisine ilişkin kararları iptal etti. İptal edilen yerler arasında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne tahsis edilen Yenikent’teki Osmanlı Stadı da var.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, daha önce yapılan protokollerle, 25 yıllığına bedelsiz olarak spor kulübü derneklerine tahsis edilen 7 ayrı spor tesisine ilişkin meclis kararlarını iptal etti. İptal edilen yerler arasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne, 25 yıllığına verilen Yenikent’teki Osmanlı Stadı da var. Bu gelişme sonrası stadın akıbeti merak edilirken yeni karar ‘Stat Osmanlıspor’dan alınıp Ankaragücü’ne mi verilecek’ sorularına neden oldu.

İPTALE GEREKÇE SAYIŞTAY KARARLARI

Dün akşam Eylül ayı olağan toplantısının ilk oturumunu gerçekleştiren Meclis, spor tesisleriyle ilgili Başkanlık yazısını da görüştü. Başkanlık yazısında, tesislerin işletme haklarının ortak proje gerçekleştirilmek üzere, 25 yıllığına bedelsiz olarak derneklere verildiği ve bu doğrultuda protokol hazırlandığı belirtildi. Başkanlık yazısında, yeni alınacak kararla, bu protokollerin iptal edilmesi talep edildi. Yazıda iptale gerekçe olarak; 2 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Sayıştay Kararı ile 2017 yılında Sayıştay denetçilerinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaptıkları denetim sonrasında hazırladığı rapordaki ‘Spor tesislerinin spor kulübü derneklerine ihale edilmeden ortak proje gerçekleştirilmek üzere devredilemeyeceği, Kamu İhale Kurumu (KİK) hükümlerine göre ihale edilmesi’ yönündeki tespitleri gösterildi. Bu tahsisler karara bağlanırken, CHP Grubu olarak yanlış yapıldığını söylediklerini hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Zararın neresinden dönülse kardır. Şimdi, bizim söylediğimiz noktaya geliyorsunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

OSMANLI STADI DA İPTAL EDİLDİ

Tüm partilerin oy birliğiyle alınan karara göre, protokolleri iptal edilen tesisler ile önceden verilen dernekler şöyle:
Bugsaş’a verilen OSTİM Stadı.
Keçiörengücü’ne verilen Keçiören Aktepe Stadı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne verilen Yenikent Osmanlı Stadı.
Mamak Kültür Araştırma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği’ne verilen Keçiören Gökçek Parkı içerisindeki halı saha.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne verilen Sincan Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki kapalı spor salonu ve tesis.
Osmanlı Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’ne verilen Çukurambar’da bulunan parktaki halı saha ve idari bina.
Ankara Okçuluk İhtisas Spor Kulübü’ne verilen Çankaya’daki alan.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!