Ankara belediyeleri de beyaz cenaze arabası alıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara belediyeleri de beyaz cenaze arabası alıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2001 01:40

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ‘Beyaz cenaze arabası’ kampanyasına, Ankara belediyeleri de destek verdi. Yenimahalle, Keçiören ve Altındağ belediyeleri beyaz cenaze araçlarını yıllardır kullandıklarını belirtirken, kampanyaya destek verdiklerini açıkladılar.

Çankaya Belediyesi de önümüzdeki günlerde araçlarını yenileyerek, beyaz cenaze arabası kampanyasına katılacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu, 1999'dan beri cenaze arabalarının beyaz olduğunu belirterek, kampanyaya destek verdiklerini söyledi. Alemdaroğlu, ‘‘Cenazelerde yakınlarını kaybeden insanların üzüntüleri var, karamsarlığı var. Bu karamsarlığa bir de siyah araçla 2'nci karamsarlık yaratmamamız lazım’’ dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise 1994'ten beri yeni, modern beyaz renkli 8 cenaze aracıyla hizmet verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

‘‘İnsanlarımız hizmetin en iyisine layıktır. Özellikle de böylesine acılı günlerinde insanlarımızındaha fazla ilgiye ihtiyaçları vardır. Bunu da gözönüne alarak eski klasik yeşil renkli araçların yerine beyaz renkli modern araçlardan oluşan bir cenaze hizmeti servisi oluşturduk.’’

Ankara'nın hastaneler bölgesinden sorumlu Altındağ Belediyesi de kampanyaya destek vererek, 9 adet cenaze arabalasının da beyaz renkte olduğu bildirildi. Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, yeşil araçların önümüzdeki günlerde yenilenerek, beyazlarının alınacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!