Anıtkabir'e saldırı planlayıcılarına ceza

Güncelleme Tarihi:

Anıtkabire saldırı planlayıcılarına ceza
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Anıtkabir'e intihar saldırısı sanıklarının cezaları Yargıtay'da onandı.

İstanbul 2 No'lu DGM'ce çeşitli hapis cezalarına çarptırılan sanıklar hakkındaki kararın temyizi sonuçlandı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstanbul 2 No'lu DGM'nin kararını, usul ve yasaya uygun bularak oybirliği ile onadı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Cumhuriyet'in 75. yıldönümü kutlamalarına gölge düşürmek amacıyla Anıtkabir'e uçakla intihar saldırısı düzenlemeyi ve Fatih Camii'ni işgal etmeyi planladıkları gerekçesiyle 3 yıl 9 ay ile 18 yıl 9 ay arasında çeşitli ağır hapis cezasına çarptırılan yasadışı ''Anadolu Federe İslam Devleti (AFİD)'' örgütü üyesi 14 kişi hakkındaki kararı onadı.

İstanbul 2 No'lu DGM, sanıklardan Mehmet Demir'in, ''yasadışı örgüt içerisinde özel görev almak'' suçundan, 18 yıl 9 ay ağır hapis cezasına mahkum etmişti.

Mahkeme, diğer sanıklar, Kuddusi Armağan, Ahmet Coşman, Halis Serin, Kenan Bingöl, Erkan Kuşkaya, Tanju Pekdemir, Selami Boztepe, Tuncay Göğ, Seyit Ahmet Bal ve Muhlis Ölçer'i, ''yasadışı örgüt üyesi'' suçu olmaktan 12 yıl 6'şar ay, Mehmet Gönültaşı da ''yasadışı örgüt üyelerine yardım ve yataklık etmekten'' 5 yıl ağır hapis cezasına mahkum etmişti.

İstanbul 2 No'lu DGM, Nizamettin Kılıç ile Kadir Kızıltaş'ı da yasadışı örgüt üyelerine yardım ve yataklık etmekten, duruşmalarındaki iyi hallerini göz önüne alarak, 3 yıl 9'ar ay ağır hapis cezasına mahkum edilmesine karar vermişti.

İstanbul 2 No'lu DGM, 15 sanık hakkında ise delil yetersizliğinden beraat kararını vermişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!