Anday son yolculuğunda

Güncelleme Tarihi:

Anday son yolculuğunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2002 17:09

Önceki gün ölen Türk edebiyat dünyasının önde gelen isimlerinden Melih Cevdet Anday toprağa verildi. Anday için önce Cumhuriyet Gazetesi'nde bir tören düzenendi. Anday'ın cenazesi Şişli Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Büyükada Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Anday'ın cenazesi, önce tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nden, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Serdar Fak ile doktor ve hemşireler tarafından uğurlandı. Cenaze daha sonra Cağaloğlu'ndaki Cumhuriyet gazetesine getirildi.

Buradaki törende konuşan Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk, bütün yaşamını neredeyse Anday'la birlikte geçirdiğini belirterek, gazetenin bütün odaları ve koridorlarının onun fikirleri, şiirleri ve nükteleriyle dolup taştığını söyledi. 

Anday'ın bir şiir, akıl ve mizah adamı olduğunu anlatan Selçuk, "Bütün hayatı boyunca bir çocuk yaramazlığı içinde yaşadı" dedi.
 
Türkiye'nin şu an da Melih Cevdet Anday'ın düşündüğü Türkiye olmadığını  belirten Selçuk, "Eğer Melih Cevdet'i seviyorsak, bu Türkiye'de dünyamızı güzelleştirmek için çalışmalıyız. Melih Cevdet şiirleriyle ölümsüzlüğe doğru gidiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Törene, Anday'ın eşi Suna Anday ve yakınları ile CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, Tuncay Özkan, Ali Sirmen, Zeynep Oral, Bedri Baykam, Ataol Behramoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış kişi katıldı. 

Şişli Camii'ndeki cenaze törenine, Anday'ın eşi Suna Anday, oğlu ve gelini İdris-Cristina Anday, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, TGS Başkanı Şükran Soner, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk, Altan Öymen, Prof. Dr. Erdal İnönü, sanatçılar Uğur Yücel, Hadi Çaman ve Erdal Özyağcılar ile dostları ve yakınları katıldı. 
     
EDEBİYAT DÜNYAMIZIN ÇOK SEÇKİN BİR İSMİNİ KAYBETTİK 
      
Sanatçının eşi Suna Anday, eşinin konuşmayı çok sevdiğini belirterek, hastanede kendisine en çok konuşmayı özlediğini söylediğini söyledi.

Prof. Dr. Erdal İnönü de, Anday'ın ölümümün ülke ve edebiyat için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, kültür yaşamına katkılarının önemini vurguladı. 

 Cenaze törenine aralarında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından çelenk gönderildi. 

Melih Cevdet Anday'ın cenazesi, cami çıkışında alkışlarla uğurlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!