Anayasa Mahkemesi kira yasasını görüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Anayasa Mahkemesi kira yasasını görüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2001 15:29

Anayasa Mahkemesi heyeti, kiraların buyıl yüzde 10 oranında artırılmasını öngören düzenlemenin iptal istemini esastan görüşmek üzere toplandı.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi heyeti, saat 14:00'de başlayan toplantısında, kiraların bu yıl yüzde 10 oranında artırılmasını öngören ''Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun'a Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Yasa''nın söz konusu maddesinin iptali istemini görüşecek.

Adana 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, baktığı bir kira tespit davasında, davacının, söz konusu düzenlemenin Anayasa'nın sözleşme özgürlüğü ilkesine aykırılık iddiasını ciddi bulmuş ve yasanın söz konusu maddesinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

YÜZDE 25'E ONAY VERMİŞTİ

Bilecik Sulh Hukuk Mahkemesi aynı yasaya göre, geçen yıl kiraların yüzde 25 oranında artırımını öngören düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesi ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi, 16 Kasım 2000'de başvuruyu esastan görüşmüş ve düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı bulmayarak, iptal istemini reddetmişti.

Haberin Devamı

H. CELAL GÜZEL KARARI YARINA

Anayasa Mahkemesi bu konuda bir karar verdikten sonra zaman kalırsa, Yeniden Doğuş Partisi'ne (YDP) ihtar verilmesi istemini görüşeceklerini söyledi.

Kılıç, YDP'ye ihtar verilmesi isteminin görüşülmesinin yarına kalabileceğini de belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!