Anayasa Mahkemesi Başkan seçimi bugün

Güncelleme Tarihi:

Anayasa Mahkemesi Başkan seçimi bugün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANAYASA Mahkemesi yeni başkanını bugün seçiyor. Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı seçilmesiyle boşalan başkanlık için yapılacak seçim saat 10.30'da başlayacak. Yüksek Mahkeme'nin, 11 üyesi kendi aralarından dört yıllığına yeni başkanlarını seçecek.

Başkan adayı olarak, asıl üyeler Mustafa Bumin, Fulya Kantarcıoğlu, Yalçın Acargün ile aynı zamanda Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı olan Ali Hüner'in adı geçiyor. Anayasa Mahkemesi tarihinde ilk kez bir kadın üye de başkanlığa aday oldu. Kantarcıoğlu seçimi kazanması halinde Yüksek Mahkeme'nin ilk kadın başkanı olacak. Seçimin Mustafa Bumin'le Fulya Kantarcıoğlu arasında geçeceği, mahkemedeki bloklaşma nedeniyle yedek üye Samia Akbulut ile yeni üyeler Ertuğrul Ersoy ve Tülay Tuğcu'nun vereceği oyların da sonucu belirleyecek etkisi olacağı öne sürülüyor.

Seçimde, Başkanvekili Haşim Kılıç'ın yanı sıra diğer asıl üyeler Fulya Kantarcıoğlu, Ali Hüner, Yalçın Acargün, Mustafa Bumin, Sacit Adalı, Ertuğrul Ersoy, Mahir Can Ilıcak, Tülay Tuğcu ve Rüştü Sönmez oy kullanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!