‘Anayasa erteleme’ tuzak

Güncelleme Tarihi:

‘Anayasa erteleme’ tuzak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 21:56

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğinin terör gerekçesiyle ertelenmesi çağrılarını ‘tuzak’ olarak değerlendirerek, “Anayasa en büyük ihtiyaçtır” dedi. Yıldırım, TESK ve TESKOMB’un 81 ilden gelen temsilcilerine Çankaya Köşkü’nde yemek verdi.

Haberin Devamı

Yıldırım, özetle şunları söyledi:

“Anayasa değişikliği gündemde var. ‘Terör var vesaire neden anayasa ile uğraşıyorsunuz’ diyorlar. Bunlar tuzaktır, Anayasa en büyük ihtiyaçtır. ‘Başkanlık sistemi kimin sistemi’ diyorlar, kimsenin değil, 600 yıllık Türk milletinin yönetim geleneğin sonucudur. Her tarafın sistemleri inceledik, bunu getirdik. Cumhurbaşkanının partisi çoğunlukta; sıkıntı yok. Peki tersi oldu? Cumhurbaşkanı seçildi, partisi düşük oy aldı. Hatırlayın, Demirel ile Özal durumunu hatırlayın, ‘İn aşağı’, ‘Orada oturma’ gibi rahatsız edici durum. Bu sistem ona çare getiriyor. Eğer bir anlaşmazlık olursa iki tane yetki veriyor. Kim mızıkçılık yaptı vatandaş noktayı koyacak. Türk siyasetinde başarısız olanların en büyük problemi vatandaşa güvenmemeleridir. Teslim et kendini. İtaat et, rahat et.”

Haberin Devamı

VEKİLLER: BİZDE FİRE OLMAZ

Bu arada Başbakan Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’nda pazartesi başlayacak olan anayasa paketi görüşmelerinden önce milletvekillerini gruplar halinde toplantıya çağırdı. Dün sabah 55 milletvekiliyle yapılan toplantıda, hem Meclis’teki müzakereler, hem de referandum kampanyasında yapılması gerekenler değerlendirildi. Bazı milletvekilleri, “Bize güvenin, vekilleri vekillere denetletmek doğru değil. Bizde fire olmaz. Eğer böyle bir kaygınız varsa, oylamanın açık olmasını sağlamalıydık” dedi. AK Parti kampanyada, muhalefetin “rejim değişiyor, federasyona gidilebilecek, tek adamlık dönemi başlıyor” gibi iddialarını çürütecek tezler hazırlayacak. Yıldırım da vekillere “Kucaklayıcı ve kuşatıcı olacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!