Anayasa çalışmaları TEPAV'a Avrupa üçüncülüğü getirdi

Güncelleme Tarihi:

Anayasa çalışmaları TEPAVa Avrupa üçüncülüğü getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 12:00

TEPAV, düşünce kuruluşları Oscar’ları olarak adlandırılan “Prospect Yılın Düşünce Kuruluşu Ödülleri”nde 2012 yılı Avrupa Üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

İngiltere’nin saygın dergilerinden Prospect ödüle ilişkin açıklamasında, “Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen Yılın Düşünce Kuruluşu Ödülleri kamu ve hükümet arasında tartışmalara öncülük etmiş kuruluşları değerlendirmek amacıyla yola çıkmıştır. Jüri heyeti, araştırma ve argümanda özgünlük ve titizlik, önemli konuların seçilmesi ve etki gibi hususları dikkate almaktadır” denildi.

 

Açıklamaya göre yarışmaya rekor sayıda başvuru yapıldı.

 

AVRUPA’NIN ÜÇÜNCÜSÜ TEPAV

Yarışmanın Avrupa Yılın Düşünce Kuruluşu Ödülü (İngiltere hariç) kategorisinde üçüncülük TEPAV’a verildi. Açıklamada Avrupa’da çeşitli düşünce kuruluşlarının çalışmalarının da değerli bulunduğu belirtilerek, “Ancak üçüncü olarak, çalışmaları Türkiye anayasasının yenilenmesi üzerine yapılan tartışmalarda etkili olan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı(TEPAV) seçilmiştir. Türkiye’de düşünce kuruluşlarının gelişiminin ve kamu politikası tartışmalarının teşvik edilmesi gerekmektedir” denildi.

 

Haberin Devamı

Bu kategoride ikincilik Bulgaristan’dan The Institute of Modern Politics’e, birincilik ise Bruegel’e verildi.

 

Çeşitli kategorilerde ödüllendirilen kuruluşlar arasında Chatham House, Brookings Institution, Open Europe ve Social Market Foundation da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!