Anayasa 2'nci tur oylaması Çarşambaya

Güncelleme Tarihi:

Anayasa 2nci tur oylaması Çarşambaya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2001 02:09

Anayasa'nın, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin 86'ncı maddesini değiştiren teklifin 2'nci tur oylaması, TBMM Genel Kurulu'nda Çarşamba günü yapılacak.

Değişiklik teklifi, milletvekillerinin ödenek, yolluk ve emeklilik işlemlerinin kanunla düzenlenmesi hükmünü getiriyor, Ayrıca emekliliklerinin Emekli Sandığı ile ilişkilendirilmesine olanak sağlıyor. Teklifin 1'inci tur oylaması 6 Kasım'da yapılmış ve maddelere geçilmesi 17'ye karşı 381 oyla kabul edilmişti. Teklifin birinci maddesine 379 üye kabul, 12 üye de ret oyu vermiş, yürürlük maddesi ise 3'e karşı 369 oyla benimsenmişti.

RAPORLAR Genel Kurul'da yarın 2 ayrı konuda kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporları görüşülecek ve görüşmeler bitinceye kadar çalışma sürecek. Tekstil ve konfeksiyon sektörünün sorunları konusundaki Meclis Araştırma Komisyonu, AKP'li Ertuğrul Yalçınbayır ve arkadaşlarının verdiği önergeyle kurulmuştu. Yumurta üreticilerinin sorunlarına ilişkin araştırma komisyonu ise SP'li Ahmet Derin ve arkadaşlarının istemiyle oluşturulmuştu.

Genel Kurul, geçen hafta alınan Danışma Kurulu kararı gereğince 12.00-16.00 saatleri arasında çalışacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!