ANAP'tan ahlak sözleşmesi

Güncelleme Tarihi:

ANAPtan ahlak sözleşmesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP, önümüzdeki günlerde açıklayacağı ‘Türkiye Sözleşmesi’nde, ‘Şeffaf devlet, temiz siyaset’ sözü verecek. ANAP sözleşmeye, ‘Siyasi Ahlak Yasası’nı Meclis'den 1999 yılı içinde geçirme, hukuk reformunu 2002 yılına kadar tamamlama' vaadlerini de koyacak.

VEKİLE ‘‘DOKUNULACAK’’

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, sözleşmenin bu maddesiyle ilgili olarak ‘‘Aslında Türkiye'de birçok düzenleme var da işlemiyor. Onların işlerlik kazandırılması lazım. Bunu sağlayacak önlemler alınacak, yeni düzenlemelere gidilecek’’ dedi.

ANAP yöneticileri ise ‘Şeffaf devlet, temiz siyaset’ vaadlerinin ayrıntılarını şöyle açıkladılar:

Türkiye, demokratik bir hukuk devleti olmanın tüm gereklerine uygun bir yapılanmaya kavuşacak.

Kuvvetlendirilmiş kuvvetler ayrılığı ilkesi hayata geçirilecek. Yani burada yasama ve yargı daha etkin hale getirilecek. Meclis İçtüzüğü değiştirilecek. Milletvekili dokunulmazlıkları sınırlanacak. Yargıç güvencesi etkin bir şekilde teminat altına alınacak.

Her şey program dahilinde yapılacak ve sözleşmede bu da yer alacak. Ancak sonuç olarak, 2002 yılına gelindiğinde hukuk reformu bütün yönleri ile tamamlanmış olacak.

AKTİF VATANDAŞ

Aktif vatandaşlık kavramı hayata geçirilecek. Devletle ilgili hemen hemen tüm birimlerde vatandaşın beyanı esas kabul edilecek. Ancak bu güveni suistimal edenlere verilecek cezalar ağırlaştırılacak.

Siyasi Ahlak Yasası 1999 içinde Meclis'ten geçirilecek.

Bütün bu vaadlerin altında Mesut Yılmaz'ın imzası olacağı için, bütün adayları bağlamış olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!