ANAP'ta hediye yarışı

Güncelleme Tarihi:

ANAPta hediye yarışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

ANAP'ın bugünkü kongresi, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu için büyük bir yarışa sahne olacak. Mesut Yılmaz kongreye çok güçlü girerken, MKYK'da yer almak isteyen adaylar, delegelere çeşit çeşit hediye dağıtıyor.

ANAP'ın 6'ncı Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlık için bir yarış beklenmezken, gözler Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) seçimlerine çevrildi. Türk Metal Sendikası salonunda bugün başlayacak kongrede MKYK'ya aday olanlar, delegelerin gönlünü alabilmek için çeşitli hediyeler dağıtıyor.

ANAP kongrelerinde hediye geleneğini başlatan ve bu nedenle de son iki kongrede hiçbir listede yer almadığı halde MKYK'ya seçilen Süleyman Yağcıoğlu, bu kez de en bonkör aday oldu. Aylardır Türkiye'yi il il dolaştığı öğrenilen Yağcıoğlu, yine tüm delegeleri hediyeye boğdu. Yağcıoğlu'nun hediye paketinde hesap makinesi, cüzdan, kendisinin parti çalışmalarıyla ilgili bir kitabı ve üzerinde her delegenin adının yazılı olduğu ‘Unutmayın’ kartonları bulunuyor.

Türk Halk Müziği sanatçısı ve MKYK üyesi Necla Akben ise 1275 delegeye, içinde 13 türküsünün bulunduğu birer imzalı kasetini hediye etti. Akben, kasetlerin üzerine ANAP için 2 yılda 150 bin kilometre yol yaptığını yazmayı da unutmadı. MKYK'ya girmek için yoğun çaba gösteren Manisa Milletvetkili Tevfik Diker ise delegelere kolonyalı mendil dağıtmakla yetindi. Bu arada ANAP MKYK seçimleri için, kadınların siyasete girmesini sağlamak amacıyla kurulan KADER de kulis yapıyor. MKYK üyeliği için Işılay Saygın, İmren Aykut, Lale Aytaman, Sibel Çarmıklı ve Necla Akben'in yarışması bekleniyor.

ANAP'ın 6'ncı büyük kongresinin hazırlıkları da tamamlandı. Kongrenin yapılacağı Türk Metal Sendikası'nın spor salonu dünden itibaren ANAP'a teslim edildi. Kongre salonu karış karış güvenlik aramasından geçirildi. Koltukların üstü özel minderlerle kaplandı. Salona Atatürk, Turgut Özal ve Mesut Yılmaz posterleri, Türk bayrakları ile çeşitli sloganların yazıldığı pankart ve afişler asıldı. ANAP kongresi ilk kez yabancı konuk çağrılmadan yapılacak. Kongrede bugün genel başkanlık seçimi yapılacak. Mesut Yılmaz'ın bu seçimden bugüne kadarki kongreler arasında en yüksek oyu alarak çıkması bekleniyor.

MKYK'nın güçlü isimleri

10 kişinin genel başkan kontenjanından, 40 kişinin de çarşaf listeden seçileceği MKYK yarışındaki şanslı isimler şöyle:

Yıldırım Akbulut, Avni Akyol, Ersin Taranoğlu, Yılmaz Karakoyunlu, Oltan Sungurlu, Murat Başsegioğlu, Ali Talip Özdemir, Yaşar Okuyan, Cumhur Ersümer, Salih Yıldırım, Erkan Mumcu, Ali Er, Ekrem Pakdemirli, Mehmet Ali Bilici, Mehmet Sağdıç, Yaşar Topçu, Burhan Kara, Biltekin Özdemir, Sibel Çarmıklı, Cavit Kavak, Cengiz Altınkaya, Mustafa Taşar, Yusuf Namoğlu, Yaşar Eryılmaz, R. Kazım Yücelen, Yusuf Pamuk, Işın Çelebi, Yüksel Yalova, Halil İbrahim Özsoy, Ali Doğan, Miraç Akdoğan, Nejat Arseven, Abdullah Akarsu, Yaşar Topçu, Ali Kemal Başaran, İbrahim Çebi, Şerif Bedirhanoğlu, Edip Safter Gaydalı, Halit Dumankaya, Işılay Saygın, İlhan Aküzüm, Evren Bulut, İrfalan Köksalan, Adil Aşırım, Levent Mıstıkoğlu, Vehbi Dinçerler, Yaşar Dedelek, Lütfullah Kayalar, Mehmet Keçeciler, Metin Gürdere, Abdülkadir Baş, Şadan Tuzcu, Turgut Yılmaz, Bülent Akarcalı, Hüsnü Doğan.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!