ANAP'lı Özdoğan'dan karikatür tepkisi: Böyle fikir özgürlüğünün içine tükürürüm

Güncelleme Tarihi:

ANAPlı Özdoğandan karikatür tepkisi: Böyle fikir özgürlüğünün içine tükürürüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 12:33

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, Hz. Muhammed karikatürlerine tepki olarak Danimarka’ya gidilmemesi ve bu ülkenin mallarının alınmamasını önerirken, "Dinle oynayan böyle fikir özgürlüğünün içine tükürürüm" dedi.

Özdoğan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Danimarka Başbakanı Rasmussen’in karikatürlerin yayınlandığı Eylül ayından beri bir özrü Müslümanlara çok gördüğünü ifade etti.

Rasmussen’in özür dilememesine gerekçe olarak "fikir özlükleri"nden dem vurduğunu belirten Özdoğan, şöyle dedi:
"Rasmussen ve bu karikatürleri savunan Avrupalılar fikir özgüklüklerini yanlış bir yerde arıyorlar. Dinle oynayan böyle fikir özgürlüğünün içine tükürürüm. Bu karikatürler Müslümanların en temel manevi değerlerine ağır, hayasız, saygısız ve vicdansız birer saldırı silahından başka hiçbir şey değildir. Ahlaki sorumluluğun, etik değerlerin değil, hasmane provakasyon niyetlerinin olduğu bir ortamda fikir özgürlüklerinden söz edilemez."

Danimarka’ya gidilmemesini ve mallarının alınmamasını öneren Özdoğan, iktidarı da eleştirdi.
Özdoğan, iktidarı karikatürlere zamanında ve etkin bir tepki vermemekle ve aciz kalmakla suçlarken, şöyle dedi:
"İspanya Başbakanı Zapatero ile ’Medeniyetler İttifakı’ kurduğu Cakasını satan hükümetin, kurmuş olduğu medeniyetler ittifakının ne menem bir ittifak olduğu bu olayda görüldü. Bu hükümetin medeniyetler ittifakı projesinden anladığı tek şey konferans düzenleyip, gazetelerde boy göstermektir. Maksat iktidarı sürdürmek adına iktidara yalakalık olsun."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!