ANAP’lı Aslan: Genel Kurul’da deÄŸiÅŸiklik önergesi vereceÄŸiz

Güncelleme Tarihi:

ANAP’lı Aslan: Genel Kurul’da değişiklik önergesi vereceğiz
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 25, 2002 13:20

ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, Uyum Yasa Tasarısı’nın Adalet Komisyonu’ndan geçmesinin ‘nihai sonuç olmadığını’ ve ortaklarla mutabakat sağlanırsa değişiklik önergesi vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, Uyum Yasa Tasarısı’nın Adalet Komisyonu’nda geçmesinin nihai sonuç olmadığını bildirerek, ‘‘Ortaklarımızla mutabakat sağladığımız takdirde Genel Kurul’da önerge vereceğiz’’ dedi. Aslan, tasarının gelecek hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini zannetmediğini söyledi.

Aslan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, Uyum Yasa Tasarısı konusundaki sorularını yanıtladı. TBMM’ye gelen tasarıların bazılarının komisyonlarda, bazılarının da Genel Kurul’da değişerek yasalaştığını anlatan Aslan, ‘‘Uyum Yasa Tasarısı’nda da aynı şey olabilir mi?’’ sorusu üzerine, ‘‘Her zaman değişiklik olabilir. Bu yol açıktır’’ diye konuştu.

TasarınınÂAdalet Komisyonu’nda geçmesinin ‘‘nihai sonuç olmadığının’’ altını çizen Aslan, şöyle konuÅŸtu:

‘‘Tek başımıza iktidar değiliz. Bu, koalisyon ortakları arasında hazırlanan bir tasarıdır. Tasarının Adalet Komisyonu’nda geçmesi nihai sonuç değildir. Konu Meclis Genel Kurulu’nda da görüşülecektir. Burada bir değişiklik olursa yine mutabakatla olacaktır. Ortaklarımızla mutabakat sağladığımız takdirde önerge vereceğiz.’’

Beyhan Aslan, bir başka soru üzerine, Uyum Yasa Tasarısı’nın gelecek hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini zannetmediğini bildirerek, ‘‘zaman en iyi ilaçtır. Bu arada konu daha iyi tartışılır’’ şeklinde konuştu.  

AB KOMÄ°SYONU

Aslan, AB Katılım Ortaklığı sürecindeki ülkelerin parlamentolarında, AB ile ilgili ‘‘işlevi olan bir komisyonun’’ mevcut olduğunu belirtti. TBMM’de böyle bir komisyon bulunmadığını, AB ile ilişkilerin Hükümet tarafından yürütüldüğünü ifade eden Aslan, birlik ile ilgili işlemlerden sorumlu bir komisyonun TBMM’de kurulması için yasa önerisi hazırlığı içinde olduklarını bildirdi.

Y
asa önerilerini ‘‘diğer partilerin de katılımını sağlamak amacıyla’’ 15 gün sonra TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını belirten Aslan, komisyonun yapacağı işlerle ilgili şu bilgileri verdi:

‘‘AB geniÅŸleme sürecinde çıkartılacakÂyasaların AB’ye uyum denetimini yapacak. Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanacakÂtasarılarve KHK’lerin AB mevzuatına uyum konusunda görüş alışveriÅŸinde bulunacak. Bu ÅŸekilde zaman kaybı en asgariye indirilecek.

A
day ülkelerin parlamento komisyonları ile iliÅŸkilere girerek, mukayeseli hukuk açısından deÄŸerlendirmelerde bulunacak.Â

Komisyon, AB Genel Sekreterliği ile sürekli ilişkide olacak ve TBMM’yi bilgilendirecek.’’


Beyhan Aslan, teklifte komisyonun 15-25 üyeden oluşmasını ve üyelerin başka komisyonlarda görev almamasının hükme bağlanacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!